Prest oppfordret fattige til å stjele

<pMen bare fra store butikkjeder...</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk prest har vakt oppstandelse på øyriket etter at han oppfordret fattige til å naske i butikker etter å ha holdt sin adventspreken, skriver MailOnline.

Presten Tim Jones (41) avbrøt sin vanlige preken med å fortelle menigheten sin at det å stjele fra store butikkjeder noen ganger er det beste alternativet for fattige.

- Det er mye bedre for desperate mennesker å naske i butikker enn å gi seg ut i prostitusjon, ran eller innbrudd, sa presten fra prekestolen.

Sterke reaksjoner

Saken i MailOnlie.Saken i MailOnlie.

Det har fått mange til å anklage Jones for å være svært uansvarlig.

Ifølge presten selv bryter ikke rådet hans med budet om at du ikke skal stjele, fordi Guds kjærlighet til fattige er større enn hans kjærlighet for rike.

Men presten, som ga rådet i St. Lawrence-kirken i York, har fått stram kritikk både fra politiet og hans lokale parlamentsmedlem.

- Mitt råd, som en kristen prest, er å naske. Jeg gir ikke dette rådet fordi jeg synes stjeling er en bra ting, eller fordi jeg mener det er harmløst, for det er ingen av delene.

- Fra nasjonale kjeder

- Jeg vil be om at det ikke stjeles fra små bedrifter, men fra store nasjonale kjeder, for da blir kostnaden av tyveriet til slutt påført resten av oss i form av høyere priser, sa presten.

- Jeg vil be dem om å ikke ta mer enn de trenger, over en lengre periode enn det de trenger.

- Dette er et råd jeg gir med tungt hjerte, og jeg ønsker at samfunnet ville ta et oppgjør med byråkratiets mangler og forsinkelser, som har gjort det enkelt for mange å gjøre seg selv til kriminelle bare for å klare seg, fortsatte han.

Presten brukte en mann som nylig er løslatt fra fengsel som eksempel på hvem han mener. Mannen er nødt til å klare seg på 100 pund, eller cirka 950 kroner, i seks uker etter at han er sluppet fri fra fengselet.

- Rådet mitt går ikke mot Bibelens åttende bud om å ikke stjele, fordi Guds kjærlighet til de fattige og utstøtte overgår eiendomsretten til de rike, fortsatte han.

- Men utspillet mitt må ikke bli misbrukt som en simpel oppfordring til folk om å stjele. Observasjonen min går ut på at butikktyverier er den beste måten å overleve på for de som er overlatt med ingenting, understreker han.

- Blir garantert verre

En talsmann for politiet i North Yorkshire vil ikke være med på denne måten å se ting på.

- Først og fremst så er butikktyveri en kriminell handling, og et forsøk på å rettferdiggjøre dette på noen som helst måte er uansett svært uansvarlig. Det å snu seg til, eller returnere til kriminell oppførsel vil bare gjøre ting verre. Det er garantert. Vi forstår at noen har det vanskelig, men det finnes støtteordninger for de også, og de må man oppsøke, sier talsmannen ifølge MailOnline.

Personvernpolicy