Lampard tok ansvar

<p><strong>Redningsmann: </strong>Frank Lampard feirer etter målet som reddet ett poeng for Chelsea. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Redningsmann: Frank Lampard feirer etter målet som reddet ett poeng for Chelsea. (Foto: Scanpix)  

<pFrank Lampard reddet Chelsea for andre gang på en uke.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) West Ham United - Chelsea 1-1

Mot Portsmouth på onsdag gikk serielederen mot et tap før Frank Lampard tok ansvar for straffemerket. I dag snublet Chelsea nesten mot byrival West Ham, men igjen tok midtbanestrategen ansvar.

Før kampen ledet Chelsea med 26 poeng på West Ham, men «The Hammers» virket klare for oppgaven og ga Chelsea kamp til døra. Første omgang startet med et bra tempo og mange sugende taklinger. Chelsea startet uten Essien og Mikel på midtbanen og hjemmelagets spillere var aggressive og hardtarbeidende. Kampens første mulighet fikk tidligere West Ham-spiller Frank Lampard, som for øvrig fikk pipekonsert ved samtlige ballberøringer. Han vendte vekk en forsvarer og skjøt, men rett på keeper Robert Green.

Etter ti minutter ropte bortelaget på straffespark etter at Danny Gabbidon tydelig var borti ballen med hånda, men dommer Mike Dean vinket spillet videre. Omgangens første store sjanse kom ved West Ham. Herita Illunga spilles igjennom av Scott Parker som legger ballen 45 grader ut i feltet hvor Jack Collison skyter. Keeper Petr Cech gir en retur som Guillermo Franco snapper opp, men mexicaneren står bak keeperen og det blåses korrekt av for offside.

West Ham var fullt med på notene, men det manglet litt i den siste og avgjørende delen av spillet. I det 42. minuttet snudde det derimot. Franco trædde igjennom til Collison som ble felt av Ashley Cole. Dommer Dean blåste i fløyta og pekte på krittmerket, og ga samtidig landslagsbacken gult kort. Italienske Allesandro Diamanti gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i ledelse til pause.

Carlo Ancelotti tok grep umiddelbart etter pause og satte inn John Obi Mikel og Daniel Sturridge. Unggutten markerte seg med flere gode innvolveringer og etter et kvarters spill skaffet han laget sitt et straffespark. Han ble spilt fri og Matthew Upson satte inn en sklitakling og dommerassistenten markerte for straffespark. West Ham-spillerne protesterte høylytt og lenge, men TV-bildene viser at Upson tar både ball og mann.

Straffesparket sendte Lampard i nettet, men flere spillere fra begge lag løp inn i 16-metersfeltet, og dommer Dean beordret straffesparket til å tas på nytt. Lampard scorte igjen, men nok en gang var det spillere som beveget seg inn i feltet før skuddet ble tatt, og Chelsea måtte ta en tredje straffe. Også denne satte Lampard i mål og målet ble endelig godkjent. Riktignok var det et par spillere inne i feltet, men dommeren lot det passere.

Kampen bølget fram og tilbake, og ti minutter før slutt kunne Mike Dean ha blåst i sin fløyte på nytt. En corner ble slått inn i Chelsea-feltet og Ricardo Carvalho gikk rett i ryggen på en West Ham-spiller, men spillet ble vinket videre. Chelsea kom til et par farligheter, men en god Robert Green hindret bortelaget flere mål. Chelsea hadde også en god keeper og to minutter før full tid reddet tsjekkeren en farlig heading fra Franco på mesterlig vis.

Tre minutter på overtid blåste Dean for siste gang og lagene delte poengene på Upton Park. Dermed reddet Frank Lampard Chelsea for andre gang på en uke med et straffespark.

Personvernpolicy