Northug vant igjen i Rogla

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Søndag lå Northug beskjedent plassert helt fram til de siste par kilometerne, selv om han aldri var langt bak teten. På oppløpet var det ingen som kunne true ham. Foto:  AFP PHOTO.</font>
Søndag lå Northug beskjedent plassert helt fram til de siste par kilometerne, selv om han aldri var langt bak teten. På oppløpet var det ingen som kunne true ham. Foto:  AFP PHOTO.

<pPetter Northug tok sin sjuende verdenscupseier i karrieren da han vant den klassiske tremila i fellesstart i Rogla søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju verdenscupseirer i en alder av 23 år hører med til sjeldenhetene i langrenn. Nordtrønderen vant også den klassiske sprinten i Rogla lørdag, og før Tour de Ski starter innehar han den gule ledertrøya i verdenscupen. Og for ordens skyld: Tour de Ski er en konkurranse som er som skapt for Northug.

Søndag lå Northug beskjedent plassert helt fram til de siste par kilometerne, selv om han aldri var langt bak teten. På oppløpet var det ingen som kunne true ham.

Eldar Rønning gikk inn til en 10.-plass. Dermed styrket også han sine muligheter til å få gå femmila i OL i Vancouver.

Russerne Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin ble nummer to og tre.

Øvrige norske: 16) Roger Aa Djupvik, 24) Anders Aukland, 27) Martin Johnsrud Sundby, 36) Jens Arne Svartedal.

Odd-Bjørn Hjelmeset stilte ikke til start i kulda i Slovenia. (©NTB)

Personvernpolicy