Snøtrøbbel i Vest

<pOver hele Vestlandet skapte store snømengder søndag formiddag arbeid for politi, redningsmannskaper og trafikkavviklingen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper på bakken og med helikoptre lette etter til sammen sju savnede som var blitt overrasket av været i Rogaland og Hordaland søndag formiddag. Samtlige sju var ved 12.30-tiden funnet nedkjølt, men i god behold, får NTB opplyst ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Tre av de sju var tyske studenter, som tynnkledd og iført jobbesko hadde lagt ut på fottur i Romarheimdalen i Hordaland. Et Sea King helikopter deltok i letingen etter de tre, som ble funnet få hundre meter fra en hytte som var målet for turen deres.

Togproblemer

NSB meldte søndag formiddag om store problemer med å få av gårde togene fra Bergen etter at snøen hadde revet ned en kjøreledning mellom Arna og Trengereid. Etter noen timer ble kjøreledningen reparert, men da var allerede forsinkelsene etablert i rutenettet.

Også utenom jernbaneskinnene skapte snøfallet utfordringer.

– Vi har hatt mye å gjøre med trær som har falt og sperret veiene flere steder. Det har kommet mye snø, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Forsinkelser

Togene fra Bergen til Oslo og Myrdal ble mellom en og to timer forsinket på grunn av strømbruddet . Passasjerene måtte fraktes med buss forbi det strømløse området.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt meldte om store problemer på enkelte veistrekninger lørdag kveld og natt til søndag. E134 mellom Ølen og Etne måtte stenges helt da en enslig traktor ikke greide å holde veien fri for snø.

– Traktoren arbeidet det den kunne, det var ikke brøytebiler tilgjengelig, og det ble flere timers venting på enkelte bilister før de kom fram. Det ble gjennomført kolonnekjøring fram til klokken 4.20, skriver operasjonsleder Svein Roald Vikse i politiloggen.

Snøras

Riksvei 13 ved Tysdalsvannet i Hjelmeland kommune er søndag formiddag fortsatt strengt på grunn av snørras som gikk natt til søndag.

– Vegvesenet kunne ikke sette inn ryddemannskaper før det ble lyst ved 9.30-tiden søndag, sier vaktoperatør Ove Amundsen ved Statens vegvesens trafikkmeldingssentral i Hordaland til NTB.

Han sier det store snøfallet har skapt størst problemer, særlig i Hardanger, der vinden flere steder har blåst trær langs veiene ut i kjørebanen. Ander steder har tyngden av store snømengder bøyd trær over kjørebanen.

Personvernpolicy