Kjempet Liverpool i senk

Viktig seier: Nadir Belhadj (midt) la grunnlaget for en stor seier mot Liverpool med sin scoring. (Foto: Scanpix)
Viktig seier: Nadir Belhadj (midt) la grunnlaget for en stor seier mot Liverpool med sin scoring. (Foto: Scanpix)  
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPortsmouth tok en sensasjonell hjemmeseier mot Liverpool.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Portsmouth - Liverpool 2-0

Jumboplasserte Portsmouth tok i mot Liverpool på en frostig Fratton Park, men gjensynet med gamle lagkamerater vil nok Glen Johnson glemme fortest mulig. Både banen og Liverpool-spillerne virket å ha tele i grunnen, og den helsvarte sesongen for de rødkledde fortsetter. Bunnlaget fortsatte derimot den gode trenden fra forrige kamp og tok en sensasjonell seier mot Liverpool.

Svak start

De første 20 minuttene gikk inn i historiebøkene som et langt sukk. Liverpool hadde ballen mest, men Portsmouth klarte å stoppe det som kom. Gjestene produserte sin første mulighet etter drøye kvarteret i regi av Steven Gerrard. Kapteinen førte ballen på tvers av banen før han kombinerte med Torres. Ballen endte hos Dirk Kuyt på bakerste stolpe, men nederlenderen skjøt hull i lufta og Portsmouth fikk klarert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen forsatte i samme spor med et Liverpool som hadde ballen mest og et hardtkjempende hjemmelag som stoppet det som kom. Pompey kom seg mer inn i kampen og de jevnet ut statistikken for ballinnehav.

Etter halvtimen løsnet det virkelig for de blå fra sørkysten. Et innlegg fra Hassan Yebda på høyrekanten endte opp hos Kevin-Prince Boateng, men Reina måtte gi en retur som Glen Johnson headet rett til Nadir Belhadj. Han takket for ballen og på ett touch klinket han ballen utagbart forbi Reina. Spanjolen slapp ballen forbi seg på innsiden, men avslutningen fra kort hold var for hard til å klandre keeperen. Belhadj stod tydelig i en offside-posisjon da det første skuddet kom, men dommer Lee Mason gjorde helt rett ved å godkjenne målet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter den noe flatterende scoringen steg temperaturen betraktelig og kvaliteten hevet seg noe. Gerrard slo et bra frispark mot Daniel Agger på lengste stolpe, men dansken traff feil på ballen og den sniker seg like over tverrliggeren. Midtstopperen stod helt alene og burde i det minste ha truffet mål. Et par minutter før pause nådde kampen kokepunktet. Javier Mascherano kom alt for sent inn i en duell med Tal Ben-Haim og begge ble liggende. Mascherano skadet seg selv i sammenstøtet og etter konsultasjon med sin fjerdedommer drar Lee Mason opp det røde kortet. Taklingen kvalifiserte til et gult kort, men utvisningen av argentineren virket streng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fantastisk redning

Andre omgang startet i samme sporet som den foregående. Liverpool prøvde å skape noe, men uten helt å lykkes. Hjemmelaget trykket på videre med sin harde kjemping og frustrerte gjestene. Bortelagets manager, Rafael Benitez tok kjapt grep og satte inn Yossi Benayoun for Andrea Dossena etter knapp ti minutters spill.

Med ti mann på banen klarte Liverpool å komme seg mer med i kampen igjen og etter 65 minutter var det igjen kaptein Gerrard som førte an. Han dyttet til Kuyt ute på høyre kanten som skjøt hardt og flatt inn i feltet. Ballen spratt litt frem og tilbake før Portsmouths keeper Asmir Begovic gjør en èn-håndsredning liggende fra utsiden av målet!

En løpsvillig Dirk Kuyt la ned mange meter og skapte sammen med Fernando Torres flere halvgode muligheter, men hjemmelaget holdt stand og snaue ti minutter før fulltid falt avgjørelsen. Frederic Piquionne jobbet til seg et svakt innlegg ute ved hjørneflagget og dro av en mann før han hamret ballen til side for Reina. For andre gang i kampen slapp spanjolen ballen forbi seg fra veldig skrått hold.

Portsmouth kjempet heroisk til siste blås i fløyta og hjemmelagets supportere åpnet dermed årets første julegave en liten uke på forskudd.