– Frustrerende

– Frustrerende
– Frustrerende

<pStatsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier det er frustrerende at klimatoppmøtet ikke kom lenger, men at et lite skritt likevel er bedre enn ingen avtale i det hele tatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi fikk til noe, men alternativet var fiasko og sammenbrudd. Det ville ha vært ødeleggende for det videre arbeidet. Nå er vi kommet et lite skritt på vei, men mange gjenstår, sier statsministeren til NTB.

Han vil ikke svartmale situasjonen og viser til det han omtaler som tre konkrete resultater: Hindre temperaturøkning på mer enn 2 grader, kontrollere og verifisere utslipp og forpliktende overføring av store pengesummer til klimatiltak i utviklingsland.

– Det er klart det er frustrerende at en konkret tallfesting av klimakutt i 2050 ikke kom med i teksten. Men det er grunnleggende mistillit mellom rike og fattige land. Den kløften klarte vi ikke å bygge bru over ved denne korsveien. Det er lett å glemme hvor mange utviklingsland det er som finner det fullstendig urettferdig at de skal ta en stor del av støyten for den rike verdens utslipp, sier Stoltenberg.

Les også: Slik måler du resultatene fra København.

Personvernpolicy