Sultne på sykehjemmet

Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBeboerne ved Moholt helse- og velferdssenter i Trondheim må vente 15 timer mellom frokost og middag, ifølge Helsetilsynet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det grunnleggende behovet for ernæring er ikke tilstrekkelig ivaretatt hos beboerne på sykehjemmet, kommer det fram i en fersk tilsynsrapport fra Helsetilsynet i Sør-Trøndelag.

– Vi oppdaget at de ansatte i perioder har for mange oppgaver, og at de ikke klarer å løse disse på en tilfredsstillende måte, sier fylkeslege Jan Vaage i Sør-Trøndelag til adressa.no.

Rapporten peker på at det er hele 15 timer mellom frokost og middag på sykehjemmet. Uro og travelhet under måltidene på kveldene fører til at de som har behov for individuelt tilpasset hjelp, ikke får det.

Mangelfull ernæring blir dekket opp ved å gi enkelte beboere kosttilskudd for å sikre kaloriinntaket, og det er i liten grad tilbud om frukt utenom høytider.

I tillegg blir de sosiale behovene til beboerne ved Ladetunet og Moholt i liten grad dekket.

– Sånn skal vi ikke ha det. Jeg synes det er trist, svarer kommunaldirektør Helge Garåsen på spørsmål hvordan han reagerer på rapporten til Helsetilsynet.

Nå ønsker han få på plass en bred kartlegging på hvordan situasjonen er ved alle sykehjemmene i Trondheim.