– Skjøt avdøde med luftpistol

Illustrasjonsbilde: Scanpix
Illustrasjonsbilde: Scanpix

<pMed en luftpistol skal den drapssiktede mannen i 20-åra ha skutt minst tre ganger mot Jan Erik Flem Andersen (18). </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 18-åringen døde av stikkskader i overkropp og hode. VG Nett er gjort kjent med at den siktede også skal ha hatt med seg en luftpistol, og at det ble avfyrt tre skudd mot kroppen til offeret.

Forrige uke ble Andersens telefon funnet hos siktede, uten at han på dette tidspunktet ble siktet for drapet. Funnet av telefonen førte imidlertid til ytterligere funn, og onsdag kveld ble mannen pågrepet. Han avga da en uforbeholden tilståelse.

Politiet sier drapet framstår som umotivert. Etter det VG Nett erfarer, skal mannen ha fortalt politiet at han hadde bestemt seg for å drepe et tilfeldig offer.

Siktede samtykket fredag til varetektsfengsling i to uker.

Tre personer, blant dem en 17 år gammel gutt, har fortsatt status som siktet i saken, men ble i høst sluppet ut fra varetekt. Politiet har varslet at siktelsen mot de tre øvrige mennene trolig frafaller så fort tiltalen er klar.

Politiet har bedt om at det gjennomføres en rettspsykiatrisk observasjon av siktede.

Lars Erik Flem Andersen ble drept med kniv utenfor en boligblokk på Kongsvinger natt til 26. juli i år. Han skal ha blitt knivstukket en rekke ganger i overkroppen.

Personvernpolicy