Kjendisadvokat tapte pengekrangel

Tapte nesten 400.000: Advokat Per Danielsen i rettsak mot forsikringsselskap. Foto: Berit Roald/Scanpix
Tapte nesten 400.000: Advokat Per Danielsen i rettsak mot forsikringsselskap. Foto: Berit Roald/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKjendisadvokat Per Danielsen fikk ikke medhold i sitt krav om 320.000 kroner i advokatutgifter i en sak hvor han representerte seg selv. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Tingrett frikjente onsdag forsikringsselskapet AIG, som senere har skiftet navn til Chartis Europe, fra advokat Per Danielsens krav om erstatning for advokatutgifter i en sak han selv prosederte i.

Den ofte omtalte advokaten fikk ikke medhold i sitt krav på 320.000 kroner og ble i tillegg dømt til å betale 55.558 kroner og 79 øre i sakskostnader til Chartris.

Krangel og konkurs

Bak ligger en lang historie om anklager mot advokat Per Danielsen fra Elisenberg Eiendomsmegling AS, konkurs i dette selskapet og påfølgende krav fra Per Danielsen mot sitt forsikringsselskap AIG.

Eiendomsselskapet var misfornøyd da de brukte Danielsen som advokat, og krevde erstatning. I den saken frikjente Oslo tingrett Per Danielsen og tilkjent ham saksomkostninger den 11. mars 2008.

Elisenberg Eiendomsmegling AS gikk imidlertid konkurs, så Danielsen ikke fikk saksomkostningene sine utbetalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikring til besvær

Per Danielsen hadde ansvarsforsikring i AIG Europe, som senere har skiftet navn til Chartis Europe SA.

Danielsen meldte fra til forsikringsselskapet om erstatningskravet som var reist mot ham og ville ha dekket sine advokatutgifter. Men Danielsen fant seg ikke i at forsikringsselskapet valgte advokat for ham.

Det endte med at han prosederte sin egen sak selv.

Men da Danielsen gikk til forsikringsselskapet for å kreve sine saksomkostninger dekket møtte han veggen. Chartis ville ikke punge ut all den stund Danielsen etter deres syn ikke hadde fulgt forsikringsvilkårene. De tilsier at forsikringsselskapet utpeker advokat.

Danielsen stevnet Chartis

Per Danielsen stevnet deretter Chartis for retten i september i år med krav om å betale hans saksomkostninger på drøyt 319.000 kroner, pluss saksomkostningen i denne nye saken.

Det endte altså med tap for kjendisadvokaten i denne omgang.