- Illojalt å bruke Mueller

Peter Mueller åpner for å hjelpe skøyteløperen Håvard Bøkko. Det ser ut til at amerikaneren blir Bøkkos trener ut sesongen. Foto: Scanpix / Terje Bendiksby.
Peter Mueller åpner for å hjelpe skøyteløperen Håvard Bøkko. Det ser ut til at amerikaneren blir Bøkkos trener ut sesongen. Foto: Scanpix / Terje Bendiksby.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHåvard Bøkko ligger an til å få viljen sin. Både Olympiatoppen og landslagsledelsen lar skøyteløperen bruke Peter Mueller ut sesongen. - Illojalt, mener Idrettspresident Tove Paule.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Det melder lokalavisen Hallingdølens nettutgave.

Bøkko har slitt siden Mueller fikk sparken som landslagstrener, og har gitt klart uttrykk for at han ønsker å bruke amerikaneren som personlig trener.

- Det ser ut som det ordner seg. Vi har nettopp fått beskjed om at både Olympiatoppen og Jarle (Pedersen, landslagstrener) godtar at Peter blir trener for Håvard og eventuelt andre på landslaget som vil være med ut sesongen, sier pappa Eirik Bøkko.

- Det er en ideell løsning ut fra situasjonen som har oppstått. Men det blir ikke endelig avklart før i møtet med skøyteforbundet torsdag, legger faren til.

- Rart

Det var Eirik Bøkko som på vegne av sønnen ba forbundet om tillatelse til å benytte seg av Muellers tjenester.

Amerikaneren fikk sparken tidligere i høst for trakassering av Maren Haugli. Saken fikk stor oppmerksomhet, og Bøkko likte ikke å miste treneren sin kort tid før OL i Vancouver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et skuffende opphold med verdenscup i Calgary og Salt Lake City gjorde at Bøkko bestemte seg for å kjempe for å få fortsette med Mueller.

- Jeg slo fra meg tanken om å engasjere Peter før vi reiste til Calgary. Jeg ville se hvordan det gikk med det nye teamet. Det har fungert greit, men jeg stivnet fortere enn før. Det har vært rart uten Peter, sier Bøkko selv.

- Illojalt

Idrettspresident Tove Paule understreket i onsdagens Aftenposten at hun ikke vil stoppe Bøkko, men sier til NRK at det vil være illojalt å hente tilbake gamletreneren.

- Det synes jeg er veldig synd, vi har nulltoleranse for trakassering. Det er flere på landslaget enn Håvard og jeg synes han bør tenke på resten av laget, sier Paule.

Bøkko understreker at han bare har fått positive reaksjoner fra de andre løperne. Paule utelukker imidlertid at Mueller kan akkrediteres til OL.

Assistenttrener på landslaget, Johann Olav Koss, sier at Bøkko må velge mellom landslaget eller Mueller, og så slutte seg til den norske troppen i forkant av EM i Hamar og OL i Vancouver.