Endelig for Liverpool

VELFORTJENT: David N´Gog sørger for 1-0 hjemme mot Wigan. Liverpool tok tre velfortjente poeng hjemme på Anfield. (Foto: Scanpix).

<pN´Gog og Torres hjalp en hardt presset Rafa Benitez.</p

(ABC Nyheter): Liverpool-Wigan 2-1 (1-0)

Liverpool, som bare har kapret seks poeng på de siste seks kampene, måtte vinne kveldens oppgjør hjemme mot Wigan for å ikke bli akterutseilt i kampen om Champions League neste år. Før kampen lå Steven Gerrard og co hele syv poeng bak Arsenal og med med én kamp mer spilt.

Og fansen fikk hva de ville ha.

Selv om Wigan skapte spenning mot slutten sørget scoringer av N´Gog og Torres - en i hver omgang - for at Champions League-håpet lever i beste velgående på Anfield.

Flott hodestøt

Laget visste hva som stod på spill for fra første minutt banket de røde opp i angrep. Wigan fikk knapt låne ballen de første minuttene og det var fullt fortjent at Torres-vikar David N´Gog sendte Liverpool i ledelsen etter bare ni minutters spill.

På et strålende innlegg fra Fabio Aurelio satte franskmannen hodet til og sendte Anfield til himmels. En hardt presset Pool-manager Rafa Benitez fikk akkurat den starten han hadde håpet på.

Scoringen så ikke ut til å roe ned et hissig hjemmelag. Ikke lenge etter kunne Kuyt doblet ledelsen, men en strålende redning av Kirkland hindret at kampen nærmest var drept etter et kvarter.

Hjemmelaget bare fortsatte å kjøre på. Wigan slapp noe mer til, men det var fremdeles Liverpool som styrte begivenhetene på Anfield.

Første omgang ebbet ut med noen halvsjanser til Liverpool, men ingen flere mål.

Kranglet inn ballen

De siste førtifem startet som de første sluttet - Liverpool med stålkontroll på begivenhetene.

Gang på gang raidet de opp angrep, men de klarte ikke å få ballen over mållinjen. Ved flere anledninger måtte Chris Kirkland i aksjon og han vartet opp med redninger helt i toppklassen. Spesielt Dirk Kuyt kunne økt ledelsen til hjemmelaget.

Fernando Torres ble spart fra start, men kom inn etter 65 minutter for målscorer N´Gog.

Og ti minutter før slutt viste spanjolen hvorfor han kalles "frelseren" av mange Pool-fans.

Torres kranglet ballen over mållinjen i kamp med Wigans Titus Bramble og det så ut til at målet var den endelige spikeren i Wigan-kista.

Men på overtid ble det meget spennende på Anfield.

N´Zogbia fikk går på tverrs gjennom Liverpool-forsvaret og på nydeligvis bare plasserte han ballen nede i hjørnet til Reina.

Men nærmere kom ikke bortelaget og Liverpool kunne innkassere tre velfortjente, og veltrengte, poeng i kampen om viktige E-cupplasser.