Rotet bort nye poeng

UTLIGNER: Graham Alexander setter sikkert inn 1-1 for Burnley hjemme mot Arsenal. (Foto: Scanpix).

<pArsenal med nedtur borte mot Burnley.</p

(ABC Nyheter): Burnley-Arsenal 1-1 (1-1)

Arsenal gikk nok en gang på en "halvsmell" i Premier League etter at de bare klarte uavgjort på Turf Moor mot Burnley.

Londonlaget åpnet meget friskt, men sluknet som et stearinlys da Cesc Fabregas forlot banen med skade. Kampen endte til slutt 1-1hvor begge målene kom i første omgang.

Spansk magi

Kampen på Turf Moor var det første ligaoppgjøret mellom Burnley og Arsenal på 34 år, og begge lag hadde mye å spille for. Burnley for fortsatt eksistens i Premier League - Arsenal for Champions League neste år.

Viktige Cesc Fabregas og Andrei Arsjavin var usikre før kampen for Arsenal, men begge to var å se i startoppstillingen til londonlaget.

Men det var hjemmelaget Burnley som var først ute med den største muligheten, allerede etter to minutters spill. Et hardt slått frispark ble headet av Arsenal-stopper Thomas Vermaelen bakover og mot mål. Ballen gikk i en bue over keeper Almunia, men sisteskansen fikk såvidt fingertuppene på kula da den var på vei inn i mål og vippet ballen i tverrliggeren. Ingen Burnley-spillere var frempå på returen og bortelaget fikk renset unna.

Men kun få minutter senere viste Fabregas prov på hvorfor han er en av Arsene Wengers, og Premier Leagues, beste spillere.

Spanjolen tråklet seg gjennom Burnley-forsvaret, som forøvrig opptrådte svært klønete i situasjonen, og plasserte ballene enkelt nede i Brian Jensens høyre hjørne - en strålende enkeltmannsprestasjon av den målfarlige midtbanemannen.

Scoringen var den syvende i ligaen for Fabregas.Han er allerede nå, etter 15 opptredener i Gunners-trøya så langt i år, oppe på like mange mål som bestenoteringen fra sesongen 2007/08.

Arsenal hadde fått en knallstart på oppgjøret og Burnley kunne fort ha ligget under med flere mål før kvarteret var spilt. Både Samir Nasri og nevnte Fabregas fikk ypperlige muligheter til å øke ledelsen for Arsenal. Og Andrei Arsjavins skudd i stolpen var bare beviset for den totale dominansen Arsenal hadde i åpningen av kampen.

Straffescoring

Etter dette roet Gunners ned tempoet og slapp Burnley inn i kampen.

Hjemmelaget takket for invitasjonen for de lyseblå og vinrøde utlignet etter 27 minutter av kampen.

Kameruneren Andre Bikey stormet inn i feltet og ble feid ned av stopper Vermaelen. Dommer Dean var aldri i tvil og pekte helt korrekt på straffemerket .

Graham Alexander feilet ikke. 38-åringen banket ballen knallhardt midt i mål og lagene var da like langt.

Resten av omgangen forgikk uten de store hendelsene bortsett fra at Arsenal-fansen nok satte teen i halsen vel tre minutter før hvilen.

Cesc Fabrgas - som hadde vært toneangivende for Gunners den første omgangen - måtte forlate banen med skade og ble erstattet av unge Aaron Ramsey.

Rolig start

Svært lite skjedde i starten av andre omgang og man måtte vente helt til det var spilt 16 minutter før man fikk den første muligheten.

Og det var også en tildels stor mulighet.

Burnleys Chris Eagles snurret rundt med noen Arsenal-spillere før han smalt ballen i stanga. Hadde ballen gått noen ørsmå centimetre til venstre ville hjemmesterke Burnley overtatt føringen i kampen. Keeper Almunia ville ikke hatt en sjanse om skuddet fra den tidligere Manchester United-spilleren hadde hatt en noe annen retning.

Og ikke lenge etter lå ballen i Arsenal-buret, men scoringen ble avvinket for offisde - meget tvilsomt sådan.

Spissen Steven Fletcher utnyttet en tabbe av Almunia, men assistentdommeren langs linjen mente at Fletcher stod i offside da skuddet fra kanten kom.

Merkbart savn

Det var Burnley som nå hadde overtatt initiativet i kampen, og laget overtok føringen idet Arsenals midtbanegeneral Fabregas forlot banen. Laget fra hovedstaden virket puslete og uten plan i den offensive delen av spillet etter at dynamoen fra Spania forlot Turf Moor.

I tillegg til å spille svakt var Arsenal også heldige som slapp unna en ny straffe.

Mikael Silvestre stod like innenfor sekstenmeterfeltet da ballen føk opp i franskmannens venstre arm. Etter regelboken en relativt klar hands - armen til Silvestre var klart aktiv med armen og den stod heller ikke i "naturlig posisjon" da situasjonen inntraff.

Lite skjedde mot slutten og kampen endte med poengdeling på Turf Moor. Arsenal gjenerobret tredjeplassen i Premier League, på bedre målforskjell en Aston Villa.

Burnley på sin side forblir på 13. plass i ligaen.

Norske Christian Kalvenes satt på Burnley-benken hele kampen gjennom.