Svensk kulturpris til Ane Brun

<p><span style="font-weight: bold">VANT PRIS:</span> Ane Brun opptrådte i forbindelse med utdelingen av Prins Eugens kulturpris Stockholm tirsdag kveld. Prinsesse Madeleine delte ut prisen til artistene Ane Brun og Sofia Karlsson. (Foto: JANERIK HENRIKSSON / Scanpix) </p>
VANT PRIS: Ane Brun opptrådte i forbindelse med utdelingen av Prins Eugens kulturpris Stockholm tirsdag kveld. Prinsesse Madeleine delte ut prisen til artistene Ane Brun og Sofia Karlsson. (Foto: JANERIK HENRIKSSON / Scanpix)

<pMolde-jenta fikk prisen på festforestilling i Stockholm tirsdag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm/Oslo (ABC Nyheter): - Det føles veldig fint og jeg er litt stolt av å få denne prisen. Faktisk tror jeg gleden av å få en pris som denne kanskje er større nå enn jeg ville følt tidlig i karrieren, sier Ane Brun til ABC Nyheter.

Prins Eugens kulturpris er oppkalt etter den svenske malerprinsen, og gis årlig til en norsk og svensk artist som arbeider for å styrke svensk-norske forbindelser. Den svenske prisvinneren ble i år visesangeren Sofia Karlsson, et juryvalg Ane Brun støtter fullt ut.

- Sofia og jeg har vært bekjente siden mange år, og hun er både en veldig dyktig musiker og en veldig snill person. Det er et godt valg og jeg gleder meg på hennes vegne, sier Ane Brun.

Les også: Hva nå, Ane?

Tar pause fra scenen

Prisutdelingen fant sted under den tradisjonelle festkonserten i ærverdige Berwaldhallen i Stockholm tirsdag kveld, med prinsesse Madeleine som prisutdeler og Arve Tellefsen og Nidarosdommens Guttekor blant de medvirkende på konserten. Også prisvinnerne var med på scenen, hvor Ane Brun framførte sin hit «Changing of the Seasons».

I kveld skal hun for øvrig gjestespille på en konsert med Lisa Ekdahl, men ellers varsler Ane Brun at det blir en livepause framover nå.

- Jeg har akkurat avsluttet «Sketches»-turneen, og har nesten vært på veien ett år. Nå har jeg lyst til å gå rundt neste hjørne med nye sanger, så bortsett fra noen konserter i Frankrike, Spania og Portugal i mars, vil jeg fokusere på nytt låtmateriale de kommende månedene. Men hvilken retning de nye låtene vil ta meg i er altfor tidlig å si, sier Ane Brun.

Les også: Ane Brun og Hellbillies hedres

Jul med familien

«Sketches»-turneen var innom mange norske byer, men de som likevel gikk glipp av Ane Bruns høstkonserter kunne i hvert fall glede seg over hennes ekstravagante DVD «Live At Stockholm Concert Hall», med strykere, blåsere, kor og et fornemt knippe med noen av Sveriges fremste musikere som band.

- Det var en fantastisk kveld, og følelsen da jeg sto der på scenen, med alle musikerne i ryggen og en fullsatt sal foran meg, var veldig spesiell, stråler Ane Brun som i mange år har hatt Stockholm som sin hjemby.

Etter onsdagens gjesteopptreden på Lisa Ekdahl-konserten er det juleferie for Ane, men om jula skal feires i Stockholm eller Molde eller et annet sted vites ikke.

- Jeg skal feire med familien, mer enn det har jeg ikke lyst til å utdype, sier den ferske prisvinneren til ABC Nyheter.

Personvernpolicy