Milner-kanon senket Sunderland

<p><strong>KANON: </strong>James Milner (tv) avgjorde kampen mot Sunderland med en kanon av et skudd. (Foto: Scanpix). </p>
KANON: James Milner (tv) avgjorde kampen mot Sunderland med en kanon av et skudd. (Foto: Scanpix).

<pSterk Villa-seier borte mot Sunderland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Sunderland-Aston Villa 0-2

John Carew var plassert på benken, og ble værende der kampen igjennom, da E-cupjagende Aston Villa gjestet Stadium of Light for møtet med Steve Bruces Sunderland.

Villa lå før kampen på fjerdeplass, kun to poeng bak Arsenal, men med en kamp mer spilt enn londonerne. Det var derfor viktig for Carew og co. å hente poeng i Sunderland.

Og det ble det takket være gode avslutninger av Emile Heskey og ikke minst James Milner. Birmingham-laget vant til slutt 2-0 i en kamp som best huskes for en perlescoring av unge James Milner.

Enkelt for Heskey

Kampens første mulighet kom allerede etter syv minutters spill. Hjemmelagets Henderson fikk drømmetreff fra cirka 25 meter, men ballen strøk like over og utenfor.

Det var en energisk og fartsfylt åpning hvor begge lag ville angripe. Det var tydelig at Villa ville følge opp helgens 1-0-triumf på Old Trafford mens Sundeland ønsket revansje for 1-1 hjemme mot tabelljumbo Portsmouth.

Etter 15 minutter var imidlertid bortelaget svært nær å ta ledelsen.

Et frispark fra vel 20 meter, fra Stewart Downing, smalt i Sunderland-keeper Fulops tverrligger, ballen dalte ned i feltet, men forsvaret fikk klarert.

Kampens første mål kom etter nydelig spill av bortelaget. Både Stilian Petrov og James Milner skal ha mye av æren for at Emile Heskey relativt enkelt kunne sende Villa i føringen. Heskey ble spilt flott igjennom av Milner og kunne bare plassere ballen forbi Marton Fulop i mål. Kampen var da 24 minutter gammel.

Villa fortsatte å kjøre kampen. Birmingham-laget dominerte midtbanen og kunne, dersom man hadde vært noe mer presis i avslutningsøyeblikkene, økt ledelsen.

Burde utlignet

Men etter hvert kom Sunderland mer med i kampen.

Andy Reid burde ha brakt balanse i regnskapet, men en glimrende Brad Friedel var lynraskt nede og reddet avslutningen til den tidligere Blackburn-spilleren etter 36 minutter.

Mot slutten av første omgang var det Sunderland for alle penga på Stadium of Light. Gang på gang kom laget seg rundt på kanten, men det var ingen til å ekspedere læret inn i nettmaskene. Laget fikk også mange muligheter på skudd fra utenfor sekstenmeteren, men hver gang føk ballen enten himmelhøyt over eller langt til side for mål.

Lagene gikk til hvilen med 1-0 til Martin O´Neills mannskap.

Kun to minutter ut i andre omgang fikk Sunderland en eventylig mulighet til å utligne Villas ledelse. Målmaskinen Darren Bent headet nydelig ned til tidligere nevnte Andy Reid, men fra vel ti meter klarte midtbanejernet å treffe ballem med skinnleggen og den føk til side for mål. En gedigen mulighet for Sunderland.

Milner-kanon

Neste sjanse var det Villa som fikk. Lynhurtige Ashley Young ble spilt gjennom skrått på mål, men skuddet til den engelske landslagsspilleren dundret i stolpen og ut til utspark fra mål.

Så skulle hjemmelagets tilhengere få en "midt i trynet".

Sunderland rotet bort ballen, langt inne på egen banehalvdel, til James Milner. Den formsterke midtbanespilleren avanserte noen meter med en Sunderland-spiller hengende i trøye, men fikk sendt avgårde et prosjektil av et skudd. Ballen limte seg oppe i krysset, helt utagbart for Fulop. En superscoring fra en av Villas beste spillere så langt denne sesongen.

Rødt kort

Etter dette kontrollerte Aston Villa det hele. Sunderland hadde ikke mye å by på, spesielt etter at Lorik Cana ble sendt i dusjen vel kvarteret før dommeren blåste av kampen. Albaneren kom altfor sent inn i en takling på målscorer Milner og fikk se sitt andre gule kort for kvelden.

Kveldens resultat gjør at Aston Villa fortsatt henger godt med i kampen om Champions League neste år. Laget gikk forbi Arsenal og opp på en tredjeplass, men har nå to kamper mer spilt enn Arsene Wengers mannskap. Sunderland på sin side forblir på tiendeplass med 21 poeng på 17 kamper.

Personvernpolicy