- Flere julepakker enn på mange år

Terminalsjef Ole Bjørn Brenna foran lystavlen som teller hvor mange pakker som er sortert denne dagen. Mandag hadde det høyeste tallet på mange år (Foto: Atle Jørstad).
Terminalsjef Ole Bjørn Brenna foran lystavlen som teller hvor mange pakker som er sortert denne dagen. Mandag hadde det høyeste tallet på mange år (Foto: Atle Jørstad).

<pMandag sorterte Posten 165.000 pakker i Oslo. Terminalsjef Ole Bjørn Brenna avblåser finanskrisen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALNABRU (ABC Nyheter): - Vi så en tendens til at det ble sendt færre pakker i fjor høst, men denne høsten har det tatt seg opp igjen. I går sendte vi ut 165.000 pakker, det høyeste tallet vi har hatt på mange år, sier terminalsjef Ole Bjørn Brenna ved Postens Godsterminal på Alnabru i Oslo.

Han avblåser med det finanskrisen - for folk flest.

- Mer pakker i dag

- Den merker vi ikke noe til her, i hvert fall, sier Brenna.

På en gjennomsnittlig dag sorterer de ansatte, med god hjelp av avanserte maskiner, rundt 100.000 pakker. I forrige uke, uke 50, sorterte de om lag 130.000 pakker.

Og Brenna forventer at «rekorden» fra mandag blir slått.

- Jeg tror det blir mer både i dag og i morgen, sier Brenna når ABC Nyheter er innom tirsdag.

To km langt tog

Han forklarer på en lettfattelig måte hvor mange pakker som går inn og ut av terminalen:

- Hvis man plasserer alle pakkene inn i standard-containere på et tog, vil vi få et to kilometer langt tog - hver dag.

Og Oslo-terminalen, som bare er én av tolv terminaler, står for over 50 prosent av all sorteringen.

Stor kapasitet

Midt i lokalet der sorteringen foregår henger det en lystavle som viser hvor mange pakker som er sortert hittil i dag. Fasiten klokken to er 2500 pakker den siste timen, og 78.500 siden midnatt.

Men selv om kapasiteten er enorm her i Oslo, er det ikke uten grunn at Posten oppfordrer kundene til å sende pakkene før den 16. desember.

- Vi sier det for å være på den sikre siden. Det blir veldig mye rabalder hvis pakkene ikke kommer frem til jul, sier Brenna, som understreker at de har vært á jour hver dag hittil.

Tips

Som sjef for terminalen har han følgende oppfordringer til de som skal sende pakker til jul, foruten at de må sendes så raskt som mulig:

- Vi er jo mest glad i Smartpost. Da vet vi at det er solid emballasje, og den passer godt til vårt system. Men det viktigste er at pakkene er solide. Før så vi mange forskjellige løsninger, med bare julepapir og dårlig teiping, men vi ser at folk er blitt flinkere, sier Brenna.

Han sier at en lapp med avsender og mottaker inne i pakken - i tilfelle uhellet skulle være ute og pakken blir ødelagt - også er å foretrekke.

Personvernpolicy