SEMIKLARE: Med nysydd panne og bandasjert hode kom Tine Stange inn igjen på banen da Spania ble helt overkjørt tirsdag. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix).

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen – Tonje Larsen 1, Ida Alstad, Heidi Løke 2, Tonje Nøstvold 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 1, Marit Malm Frafjord 1, Linn Kristin Riegelhuth 7, Tine Stange 4, Anja Edin 1, Camilla Herrem 5, Siri Seglem.

Toppscorer Spania: Macarena Aguilar Diaz 5.

Utvisninger: Norge x 2 min., Spania x 2 min. (©NTB)

(ABC Nyheter): Norge-Spania 27-24 (8-14)

Norge er klare for semifinalen i årets håndball-VM i Kina etter at Spania ble slått 27-24 i den siste kampen i mellomspillet.

De norske jentene lå under med hele seks mål til pause, 8-14, men snudde kampen totalt i andre omgang. Etter pause tok Camilla Herrem og co. over showet og kjørte over de spanske jentene. De siste 30 minuttene vant Norge hele 19-10.

Historisk elendig

Førsteomgangen går inn i historien som bunnpunkt siden gjennombruddet i 1986. Norge holdt oppvisning i bomskudd (16) og bortkasting av ballen (åtte). Så godt som hele laget var overstresset og gjorde de merkeligste feil.

Heller ikke i lagledelsen virket det som alt var under kontroll. Dette var en være eller være ikke-kamp hvor det totale kaoset rådet de første 30 minuttene.

Norges keepere hadde også en svak omgang. De reddet bare seks av 20 skudd. Nå hadde målvaktene heller ikke normal hjelp. Spania skar til tider altfor lett gjennom et åpent norsk forsvar.

Herrem god

Thorir Hergerissons jenter lå nesten gjennom hele kampen bak Spania. Norge ledet 6-5 etter 12 minutter, men så raknet det for Norge resten av omgangen. Først etter 50 minutters spill tok laget over ledelsen igjen, da med 21-20. Derfra og ut var de norske jentene ikke truet.

Nok en gang spilte keeper Kathrine Lunde Haraldsen en sentral rolle. Hun ristet den svake starten av seg og utover i kampen reddet hun flere store spanske muligheter. Fremover på banen var spesielt Camilla Herrem toneangivende.

Spania ledet 15-11, men på under ett minutter puttet kantspilleren fra Byåsen tre kjappe mål bak Cristina Gonzalez i det spanske målet.

Camilla Herrem hadde en treffprosent på 100, men ble ikke mestscorende på det norske laget. Det ble FCK-spiller Linn Kristin Riegelhuth med syv scoringer.

Nysydd panne

Med nysydd panne og bandasjert hode kom hun inn da Spania ble helt overkjørt tirsdag.

Vestfold-jenta måtte hjelpes av banen etter vel 14 minutter. Men det var ikke snakk om gi seg etter en real smell.

- Jeg hadde så lyst til å spille denne kampen, sier Stange.- Jeg hadde så lyst til å spille denne kampen, sier Stange.

– Jeg fikk en håndflate i hodet. Det viste seg at det var et kutt. Det var bare å sy med en gang. Jeg fikk litt bedøvelse, men det gikk bra. Jeg hadde så lyst til å spille denne kampen, sier Stange til NTB.

Med fire mål og viktige initiativ bidro hun meget godt i 27-24-seieren.

Spania ledet 14-8 etter en katastrofal halvtime av Norge. Angrepsmessig var det lavmål av de norske.

Bare åtte mål etter 32 ballbesittelser.

– I pausen snakket vi om at dette kunne vi klare. Det var snakk om å ta én ball av gangen og å kjøre kontringer. Det gikk bra, sier Stange.

Hvilte

Spania var allerede klare for semifinalen og hvilte en av sine aller største stjerner. Linjespilleren Begona Fernandez Molinos hadde 21 mål på 27 skudd før hun ble satt på tribunen mot Norge.

Dermed lå det litt til rette for at Norge kunne utnytte at spanjolene var klare for videre spill allerede. Men i stedet for å presse Spania, fordi Norge nærmest måtte vinne for å avansere, serverte Norge motstanderen håp, lyst og nesten fritt fram.

Men andre omgangen gav prov på at Norge fortsatt kan drømme om VM-gull. Laget storspilte og var totalt sett det beste laget i Suzhou.

Norge deltar i sitt 19. mesterskap siden 1994. Bare fire ganger (2000, 2003 og 2005) har laget bommet på semifinale.