Fangenes drømmehus i pepperkake-format

<div class="viewNews">Drømmehuset; med fontene i oppkjørselen, stor garasje og damer – masse damer! Simab og Murat er de stolte husbyggerne av Seigdame-herregården. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)</div>
Drømmehuset; med fontene i oppkjørselen, stor garasje og damer – masse damer! Simab og Murat er de stolte husbyggerne av Seigdame-herregården. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)

<pIngen av de innsatte har Oslo fengsel som sin drømmebolig. Men med fantasi og pepperkakedeig ble husdrømmen nesten virkelighet denne førjula. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble nemlig vinneren av pepperkakehus-konkurransen i Oslo fengsel kåret. Og det av to arkitekter fra Snøhetta og Husbanken.

Vinnerhuset har romslig balkong, fontene i oppkjørselen og plass til tre biler i garasjen. Men eierne har også latt seg inspirere av drømmen om damer - masse damer.

- Huset heter Seigdame-herregården, og vi har lagt hovedfokus på å ha med mange seigdamer. Det gjør dette til et naturlig drømmested å bo, sier en av de innsatte.

I Seigdame-huset er det lettkledde og barmfagre seigdamer overalt, i badestampen på terrassen, på solsenger ved bassenget i hagen og foran sminkespeilet på badet. Og som seg hør og bør i disse tider, har villaen en julekrans på inngangsdøra.

De fem deltakerhusene skal nå stå til utstilling i fengselet. Vinnerne tar seieren med glede og fatning.

- Det krevde mye innsats, men vi greide det til slutt. Det var et teamarbeid, sier Simab og Murat og ønsker alle og enhver god jul. (NTB)

Personvernpolicy