Berlusconi forlater sykehuset onsdag

<!--[if gte mso 9]><xml>   Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>   </xml>&#60;![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]-->Italias statsminister Silvio Berlusconi kort tid etter angrepet. Foto: Scanpix/AP.
Italias statsminister Silvio Berlusconi kort tid etter angrepet. Foto: Scanpix/AP.

<pItalias statsminister Silvio Berlusconi vil forlate sykehuset onsdag, og har fått beskjed av legen om å stanse «viktige» offentlige aktiviteter i to uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlusconi (73) fikk brukket en neste og mistet en halv liter blod søndag da han ble slått i ansiktet med en suvenirmodell av katedralen i Milano etter et politisk møte i byen.

- Fysisk spiser han normalt, men med noe besvær, sier legen Alberto Zangrillo til journalister.

- I forhold til kampånd er det fremdeles av noe bekymring, men han viser tegn til bedring.

Zangrillo leste opp en erklæring før han besvarte spørsmål, der han sa at Berlusconi tilbrakte en «rolig» andre natt ved San Raffaele-sykehuset i Milano, og at han ville bli utskrevet på onsdag, trolig «tidlig om ettermiddagen».

Statsministeren, som allerede har avlyst planene om å være tilstede ved FNs klimatoppmøte i København denne uken, har fått beskjed om å «avstå fra viktige offentlige begivenheter i minst to uker», la han til.

Legen sier instruksen til Berlusconi er klar: «å avstå fra alle aktiviteter som vil utsette ham for offentlige situasjoner, for stress».

Berlusconis angriper Massimo Taratglia (42), som påtalemyndigheten hevder har en tiårig historie med mental sykdom, har bedt om unnskyldning skriftlig for det han kalte en «overfladisk, feig og hensynsløs handling».

Personvernpolicy