Ville auksjonere bort jomfrudommen

<pEn tenåring i Hong Kong forsøkte å auksjonere bort jomfrudommen sin på et sosialt nettsted.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den høystbydende bød 7800 dollar (44.700 kroner), sier politiet tirsdag.

Jenta, som skrev i sin annonse på nettstedet at hun var desperat etter penger, satte en minimumspris tilsvarende 1300 amerikanske dollar for sex, sier en polititalsmann.

Annonsen på nettstedet hkmensa.net opplyste ikke om jentas alder, men det het at hun var tenåring og inkluderte detaljer om høyde og vekt.

Omkring 100 mennesker svarte på annonsen fra 9. desember, som politiet sier ble tatt ned av jenta selv før auksjonen var over.

Politiet sier de har startet en etterforskning, og postet en advarsel på nettstedet der de råder jenter til «ikke å selge kroppen sin for penger».

- Man bør sette moral og selvrespekt høyt, het det i advarselen på hkmensa.net, som retter seg mot elever på ungdomsskolen.

Å oppfordre til «uetisk adferd» eller ha sex med en mindreårig er forbudt under loven i Hong Kong.

De siste årene har det vært en økning i antall tenåringsjenter i byen som tilbyr jomfrudommen sin på nett eller går på «kompenserte stevnemøter» med eldre menn i japansk stil, som kan inkludere sex for penger.

En 22 år gammel amerikansk kvinne utløste kontrovers i fjor da hun auksjonerte sin jomfrudom online for å betale for hennes collegeutdannelse. Tilbudet tiltrakk tusenvis av bud, det høyeste var på 3,7 millioner dollar (21 millioner NOK).

Personvernpolicy