Wyclef Jean kuppet kronprinsessen

Wyclef Jean fant kronprinsesse Mette Marit i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: Scanpix
Wyclef Jean fant kronprinsesse Mette Marit i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRapperen Wyclef Jean hoppet av scenen og ba kronprinsesse Mette-Marit om å danse med under Nobelkonserten i Oslo Spektrum fredag kveld. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

et var under den siste låten, «Sweetest Girl», før pausen i Nobelkonserten at rapperen Wyclef Jean tok seg helt opp til de kongelige midt i salen. Mens han ropte «Where is the princess?», tok han seg hele veien opp og fikk både Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon med på dansen.

Resten av Oslo Spektrum kokte under opptrinnet.

Før den britiske rapartisten avsluttet første del av Nobelkonserten hadde internasjonalt kjente artister som Westlife, britiske Natasha Bedingfield og den kinesiske pianisten Lang Lang opptrådt.

Men det var norske Alexander Rybak som foruten Wyclef Jean fikk publikum til å smelte.

– Wow

Til tross for at han mistet fela i gulvet, spilte Rybak seg rett inn publikums hjerter da han og fela hans fikk æren av å åpne Nobelkonserten.

Melodi Grand Prix-vinneren holdt ikke noe tilbake da han som Nobelkonsertens eneste norske innslag dro i vei med «Fairytale». Hele Spektrum ga den unge Nesodden-artisten begeistret og direkte respons.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også vertskapet Will Smith og kona Jada Pinkett Smith ble overveldet av Rybaks start på fredskonserten.

– Wow, dette likte vi, sa Will Smith.

– Og han er søt i tillegg, la kona Jada til med et stort smil.

– Alle er like

Prisvinneren selv, Barack Obama, var ikke til stede. Presidentens travle program hindret ham fra å være i Norge til konserten fredag kveld. Gjennom et eksklusivt intervju med Nobelkonsert-vertene Will Smith og Jada Pinkett Smith, var Obama på en måte likevel til stede under den høytidelige markeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når man tenker på det som skjer i verden; på den ene siden krymper den, vi ser internett, livedekning og YouTube og det betyr at ingen i verden bør være fremmed. Det burde føre oss nærmere hverandre. Det burde minne oss om at vi alle er like når det gjelder våre mål, våre håp, vår kjærlighet til barna våre, men det er forvirrende, sier Obama.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange trekker seg derfor inn i sin egen identitet; sin rase, stamme eller religion. Og det er farlig. Farlig fordi det kan splitte folk og skape konflikt, sier fredsprisvinneren.

– Utdatert

Det er ellevte gang det arrangeres konsert i forbindelse med fredsprisutdelingen. Diskodivaen Donna Summer hadde fått æren av å avslutte konserten.

Amerikas største countryartist Toby Keith spilte for fulle hus i Oslo og Bergen for under en måned siden, men var tilbake under Nobelkonserten.

Kritiske røster har ment at stjerner som Donna Summer, Westlife og Wyclef Jean er vel utdaterte, og kulturredaktør Mode Steinkjer i Dagsavisen skrev en kommentar i fredagens avis hvor han konkluderer med at det kanskje er best å gi seg mens leken er god.

Kritikken ble imidlertid imøtegått av direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet som har vist til svært høye seertall på den TV-overførte konserten.

Fredag kveld viste i alle fall publikummet i Oslo Spektrum at de var enige med Lundestad. Svært høy stemning preget hele arrangementet