Forlater mamma senere

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMenn rundt Middelhavet forlater foreldrenes hjem stadig senere. Problemer med å etablere sin uavhengighet i den moderne verden forsterker en lang tradisjon for å bli værende nær mamma. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Data offentliggjort av EU viser at bulgarske menn i gjennomsnitt var de eldste til å forlate redet blant de 24 landene som skaffet til veie undersøkelsesresultater for 2007, mens unge italienske menn historisk sett har utsatt avreisen lengst.

Det bulgarske gjennomsnittet var 31 år og seks måneder, mens italienere dro hjemmefra kort tid etter sin 31ste bursdag.

Tidligere undersøkelser om samme emne, selv om de ikke er direkte sammenlignbare, viser at italienske menn har blitt hjemme lenger enn de fleste.

Torsdagens tall viser også at greske og maltesiske menn alt var 30 år når de flyttet ut, mens for spanjoler og portugisere var alderen omkring 29 år og fire måneder.

Resultatene av undersøkelsen var ikke like blant landene som har Middelhavskyst. Franskmenn viste seg å være mye raskere til å finne alternative boligløsninger, og dro av gårde i gjennomsnitt 24 år gamle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenger nord viser tallene for England, Nord-Irland, Skottland og Wales et gjennomsnitt på 24 år og seks måneder, mens det laveste tallet var i Europas nordligste utpost Finland, bare 23 år gamle.

For kvinner forble den gjennomsnittlige alderen lavere, under 30 år Europa rundt.

Effekten av utdanningskrav og forandringer i arbeidsmarkedet før resesjonen, som har innebåret en sterk vekst i midlertidige ansettelser og jobbmobilitet sammenlignet med tidligere tiår, ble nevnt av EUs Eurostat-byrå som nøkkelfaktorer.

- Gjennomsnittsalderen unge mennesker forlater sine hjem har hatt en tendens til å øke over tid for både menn og kvinner, heter det i en detaljert EU-rapport om disse trendene fra 2004, da greske og italienske menn allerede ble et år lenger hjemme sammenlignet med tiåret før.

Kvinner forlot jevnt over hjemmet to år tidligere enn menn, et mønster som går igjen både i eldre og nyere medlemsland.