Obama lot kongen vente

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Fredsprisvinner Barck Obama og kona Michelle Obama sammen med kong Harald og dronning på Slottet i Oslo torsdag. Obama er i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: Lise Åserud / SCANPIX POOL</span></span>
Fredsprisvinner Barck Obama og kona Michelle Obama sammen med kong Harald og dronning på Slottet i Oslo torsdag. Obama er i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: Lise Åserud / SCANPIX POOL

<pBarack og Michelle Obama kom 20 minutter forsinket til slottet for å møte den norske kongefamilien.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentparet kom klokken 12.20 til slottsplassen i en kortesje på om lag 20 biler.

Tonen var lett og ledig da kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hilste dem velkommen i Fugleværelset på Slottet. Før den offisielle fotograferingen gikk Michelle Obama bort til sin ektemann og børstet bort litt støv på jakkeslaget hans.

Kongefamilien hadde invitert presidentparet på lunsj, men tiden ble for knapp for Obama.

Kong Harald og dronning Sonja har for øvrig også tidligere måttet vente på en amerikansk president. Det skjedde i 1995, da kongeparet var på statsbesøk i USA og president Clinton kom for sent til å ta imot dem utenfor Det hvite hus.

Om lag 1.000 mennesker hadde møtt opp på Slottsplassen for å få et glimt av den amerikanske presidenten torsdag formiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus