Meny

Tidlig på plass i Rådhuset

Skuespiller Will Smith med kone Jada Pinkett Smith og datter Willow ankommer Oslo Rådhus torsdag. Obama er i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: Jarl Rehn-Erichsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både gjester og presse var tidlig på plass i Rådhuset for å overvære fredsprisseremonien. Allerede klokka 8 sto de første journalistene i kø, og gjestene begynte å ankomme i 10-tiden.

– Jeg kom ikke denne lange veien for å se dette på fjernsyn, sier utenriksredaktør Stefan Kornelis i Tysklands største avis, Süddeutsche Zeitung.

Kornelis var den første i den lange pressekøen utenfor Rådhuset. Han sikret seg en plass i første rekke på galleriet, der journalistene er henvist under fredspristildelingen.

Det er første gang pressen ikke får være til stede nede i salen under prisutdelingen. Den er forbeholdt de 950 gjestene. 800 pressefolk fra hele verden er akkreditert til nobelhøytideligheten.

Fra tidlig formiddag startet artistene å øve. Blant annet Esperanza Spalding, som Barack Obama hadde ønsket spesielt til seremonien.

Flere timer i forveien ankom også gjestene, blant annet vertskapet for Nobelkonserten fredag, Will og Jada Pinkett Smith.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus