Verst i Afghanistan

Afghanerne har det aller verst, viser en ny internasjonal rangering. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Afghanerne har det aller verst, viser en ny internasjonal rangering. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pÅtte år etter at vestlige styrker rykket inn i Afghanistan, har landets innbyggere det fortsatt verre enn noen andre, viser en ny rangering.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AFP): Ingen land i verden kommer dårligere ut når det gjelder risikoen for å bli kidnappet, torturert, drept, fordrevet eller ende som barnesoldat, viser The Human Rights Risk Atlas som utarbeides av britiske Maplecroft.

Selskapet har spesialisert seg på risikoanalyse for næringslivet, og rangerer årlig verdens land etter en rekke kriterier.

Afghanistan kommer aller dårligst ut i årets rapport, og Irak, Somalia, Pakistan, Kongo, Tsjad, Burma, Sudan, Colombia og Zimbabwe er å finne på de neste plassene.

Kina regnes som verdens tolvte verste land, og scorer aller dårligst når det kommer til arbeidernes rettigheter.

Kina har falt fem plasser det siste året, og gjør det også dårlig som følge av vilkårlige arrestasjoner, manglende ytringsfrihet og manglende rettigheter for minoriteter.

Barnearbeid, tvangsarbeid, manglende organisasjonsfrihet, diskriminering og dårlige arbeidsmiljø er mest utbredt i Kina, tett fulgt av Burma og Pakistan.

Aller best står det til i knøttlille San Marino, tett fulgt av Monaco, Luxembourg, Liechtenstein og Norge, viser Maplecrofts rangering av 196 land.