Northug kan få «slush»-snø på hjemmebane

Petter Northug kan få oppleve å gå på kunstsnø i Meråker året rundt. Foto: Scanpix
Petter Northug kan få oppleve å gå på kunstsnø i Meråker året rundt. Foto: Scanpix

<pPetter Northug kan få oppleve å gå på kunstsnø i Meråker året rundt dersom Meråker velger å gå for «slush»-løsningen, skriver Adresseavisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig ble det kjent at en skitunnel i Meråker kommer til å koste 130 millioner kroner. Det er 30 millioner mer enn hva ordføreren trodde i utgangspunktet.

Nå skal Meråker-ordføreren vurdere en snømaskin som kan lage snø i opp mot 30 varmegrader.

– Jeg vet ikke hvor realistisk det er. Først må vi se om vi får gehør i fylkeskommunen. Vi må bruke et stykke ut i neste år for å se om det er mulig å finansiere prosjektet, sier Bård Langsåvold til Adresseavisen.

På grunn av den høye kostnaden vil han nå se seg om etter andre alternativer. En oppfinnelse som allerede er tatt i bruk på isbreen i Pitztal i Østerrike kan være løsningen for å skaffe Petter Northug, elevene på skigymnaset og de øvrige langrennsentusiastene i Trøndelag enda bedre forhold.

Landslagets sportskoordinator Vidar Løfshus har en viss kjennskap til nyvinningen. Han mener «slush»-alternativet virker langt mer fornuftig enn å sette i gang utbygging av en skitunnel i Meråker.

– Jeg har vært i Østerrike og prøvd denne type snø og kan ikke si annet enn at det var imponerende. Dette er fremtiden, sier Løfshus til Adresseavisen. (©NTB)

Personvernpolicy