Nektet å døpe barnet til lesbisk par

<pPrest Nils Beite i Borgund kyrkje i Ålesund nektet å døpe barnet til et lesbisk par. Dermed måtte prosten ta seg av barnedåpen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prost Svend Klemmetsby måtte overta gudstjenesten for å få barnet døpt i Borgund kyrkje, skriver Sunnmørsposten.

– Jeg har et syn som er 2.000 år gammelt. Dette bunner i Guds ord og i et syn kirken har hatt i 2.000 år. Slik jeg opplever Guds ord, er det ikke greit at lesbiske bor i lag, sier prest Nils Beite til avisen.

Da de kontaktet kirkekontoret to uker før dåpen skulle finne sted, kom det fram at det ikke var bestemt hvem som skulle gjennomføre dåpen, skriver Sunnmørsposten.

Reagerer

Foreldrene reagerer på behandlingen de fikk.

– Vi ønsket å døpe vår datter. Vi var åpne og ærlige fra starten av, for vi ønsket ikke å skape noen problemer. Men så hørte vi ikke noe på to måneder. To uker før dåpen ringte vi kirkekontoret. Vi fikk vite at de ikke hadde blitt helt enige om hvem som skulle ha dåpen, siden dette var litt spesielt. Det var lenge uvisst for oss om det ble noen dåp. Først tirsdag, i uka før dåpen, fikk vi tilbakemelding om at saken hadde vært helt oppe på biskopnivå, og vi fikk vite at barnet vårt skulle få døpes, sier moren til barnet.

– At noen ikke vil vie homofile, ok, men at presten nektet å døpe barnet vårt, det var vi ikke forberedt på, fortsetter hun.

Skjer ikke ofte

Ifølge prosten er det ikke ofte prester bytter dåpsgudstjeneste av slike grunner.

– Det er første gang jeg har en dåp av barnet til et lesbisk par, og første gang jeg har foretatt et bytte på bakgrunn av dette. Jeg har heller ikke hørt om andre tilfeller i vårt bispedømme, forteller han.

Klemmetsby sier han har forståelse for at noen reserverer seg fra å døpe barn av lesbiske og homofile, fordi det kan oppfattes som om en legitimerer en livsstil som foreldrene har. (©NTB)

Personvernpolicy