Norsk skip beskutt av pirater

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNatt til mandag norsk tid ble det norskregistrerte skipet M/T «Nordic Sprite» forsøkt kapret langt øst i Adenbukta. Skipet ble truffet av skudd, men ingen ble skadd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs marinestyrker, som er i området for å beskytte skipstrafikken, bekrefter at det norske skipet ble angrepet ved 5.30-tiden mandag morgen. Han vil ikke ut med detaljer om angrepet, men ifølge NRK kom piratene i to båter med i alt åtte personer om bord. De skal ha avfyrt flere skudd mot det norske skipet, men ingen klarte å ta seg om bord.

– Mannskapet handlet som de skulle og fikk avverget angrepet, sier talsmann Daniel Auwermann i EU Naval Force til NTB.

Indisk hjelp

Et indisk militærskip fra den flernasjonale marinestyrken og et helikopter kom også M/T «Nordic Sprite» til unnsetning. Auwermann sier skipet befant seg midt i Adenbukta, nær den anbefalte skipsleia, da piratene gikk til angrep.

Den norske fregatten KNM «Fritjof Nansen» er på vei ut til området, opplyser skipssjef og kommandørkaptein Ole N. Sandquist til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om bord i fregatten er reporter Eirik Veum og fotograf Henrik Myhr Nilsen. De kan fortelle at skipet som ble angrepet, er på vei inn i et urolig område der det har foregått flere piratangrep.

Truffet

Driftsdirektør i Scandic American Tanker Shipping Ltd., som er agent for rederiet, opplyser at skipet ble truffet av tre skudd. Det skal ikke har oppstått noen alvorlige skader på skipet, og ingen personer ble skadd.

Piratene forlot området raskt, og skipet fortsatte på ruten sin, heter det i en pressemelding fra rederiet. Det er ikke kjent hva som siden skjedde med piratene etter hendelsen. Driftsdirektøren opplyser til NRK at prosedyrene ble fulgt og at saken er avklart. De har ingen ytterligere kommentar til hendelsen.

M/T «Nordic Sprite» er en tanker på 274 meter og 170.000 tonn, med et mannskap på 25 personer. (©NTB)