To tatt etter rifledrap i Enebakk

Innsatsleder Ronny Samuelsen foran en politisperring etter at en mann ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag. Foto: Scanpix.
Innsatsleder Ronny Samuelsen foran en politisperring etter at en mann ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag. Foto: Scanpix.

<pPolitiet har pågrepet to personer etter at en mann ble drept med rifle i Ytre Enebakk i Akershus. To barn blir tatt hånd om av krisepersonale etter hendelsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.10 søndag.

Mannen ble funnet død ved en bil utenfor et bolighus. Politiet har pågrepet den antatte gjerningsmannen, som nå er siktet for drap.

– Da vi kom fram til stedet, ble to personer pågrepet. En av disse satt i bilen og ventet. Pågripelsene skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB.

En kvinne og hennes to barn, som er i alderen 10-18 år, befant seg i huset under hendelsen. De får nå oppfølging av krisepersonell.

– Barna er tatt hånd om av barnevernsvakta, og vil bli fulgt opp der. Kvinnen skal avhøres som vitne, sier Oksvold, som ikke vil si noe om barnas relasjon til siktede eller avdøde.

– Drept med rifle

– Vi fikk melding om at en person var skutt i Klemmaveien i Ytre Enebakk. Ambulansemannskapene bekreftet ham død på stedet da vi kom fram etter en halvtime, sier Oksvold.

Politiet mener to personer har ankommet huset med en litauiskregistrert bil. Mannen som bor i huset skal ha skutt mot bilen med en rifle og truffet en av dem. Den andre personen i bilen er også pågrepet, men har status som vitne.

– Det har tydeligvis oppstått en krangel mellom dem som har medført at skudd har blitt avfyrt. Vi har beslaglagt en rifle vi mener er drapsvåpenet, sier Oksvold.

Ifølge Dagbladet.no har vitner hørt fire skudd avfyrt på stedet. Politiet har også beslaglagt kniver på åstedet. En av de pågrepne er utenlandsk statsborger.

Kripos koblet inn

Politiet sperret av et stort område rundt åstedet og hadde et politihelikopter og flere enheter ute og lette etter vitner til hendelsen. En enhet fra Oslo politidistrikt ble tilkalt for å bistå Follo-politiet.

Åstedet ligger på en sidevei av riksvei 155, nord for kommunesenteret Kirkebygda. Søket etter andre vitner er nå avsluttet, da politiet mener de har kontroll på alle de involverte.

– Vi har bedt om bistand fra Kripos, og de ankommer i løpet av kvelden. Vi vil også avhøre siktede og de to vitnene. Siktede har ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier Oksvold til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy