Meny

Tusenvis viste avsky for Berlusconi

MASKESPILL: Demonstrantene i Roma var i kreative i sine avbildninger av statsministeren. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Italia viste flere tusen mennesker sin avsky mot statsminister Silvio Berlusconi i en stor demonstasjon lørdag. Ifølge arrangørene deltok flere titusener.

Markeringen i den italienske hovedstaden ble kalt «No B Day», hvor B står for den omstridte statsministeren. Demonstrantene bar skjerf, T-skjorter og gensere i fiolett, siden fargen er den eneste som ikke blir brukt av et politisk parti, ifølge arrangørene.

– Vi vil at Berlusconi skal gå av fordi vi føler at han ikke representerer oss, sier Emmanuele de Pascal, en av bloggerne bak No B Day.

Bloggerne hevder at 350.00 mennesker har blitt medlemmer av Facebook-siden de opprettet i oktober, skriver nettstedet Bloomberg.

Silvio Berlusconi er i hardt vær for tiden. Bloomberg skriver at statsministerens popularitet nå er på et bunnivå.

Lørdagens markering skjer dagen etter at en leiemorder, som arbeidet for mafiaen, i en rettssak hevdet at Berlusconi har bånd til mafiaen. Påstanden ble avvist av statsministeren.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus