Viktig seier for Pompey

Viktig seier for Pompey: Herman Hreidarsson jubler for ledermålet i en kamp laget fra sørkysten i England vant 2-0. (Foto: Scanpix)
Viktig seier for Pompey: Herman Hreidarsson jubler for ledermålet i en kamp laget fra sørkysten i England vant 2-0. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEt Portsmouth under press klarte endelig å vinne igjen da svake Burnley ble nedkjempet på Fratton Park.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Portsmouth-Burnley 2-0

(ABC Nyheter) Lagene gikk til kampen med vidt forskjellig utgangspunkt til denne kampen. Hjemmelaget fra Englands sørkyst har hatt en meget svak start på sesongen med kun 7 poeng på 14 kamper, desidert bunnplass og kun en seier hjemme på Fratton Park. I tillegg sliter de med økonomien og forsinkede lønnsutbetalinger. Seieren i dag kom derfor som bestilt for blåtrøyene. Burnley har for de fleste vært overraskelseslaget i år, med 18 poeng og 12 plass i Premier League før kampen. Nå laget imidlertid kun tatt ett poeng på fremmed gress, og baklengsmålene har rent inn. I I siste kamp mot West Ham i London slapp Burnley inn hele 5 mål. Et interessant poeng før kampen var også at The Clarets ikke har slått Pompey siden 1982.

Hreidarsson og Dindane avgjorde

Kampen var svak i førsteomgang. Burnley hadde et lite overtak, men det var Portmouth som fikk den største sjansen da Herman Hreidarssson falt lett i feltet og dommer Phil Dowd blåste for en meget billig straffe. Aruna Dindane klarte imidlertid ikke å lure Brian Jensen i Burnleys mål etter en svakt skudd fra 11-meteren. Dansken reddet også returen enkelt. The Clarets hadde også sine sjanser før pause, men svake avslutninger gjorde at de ikke traff nettmaskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødtrøyene begynte også best etter pause. Både Kevin McDonald og Steven Fletcher hadde hvert sitt gode skudd fra distanse som Portsmouths gode keeper Asmir Begovic måtte ut i full strekk på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter var det bare Pompey. Manager Avram Grant bestemte seg for å sette inn spissveteranen Nwanku Kanu etter 58 minutter og det tok ikke lang tid før nigerianeren presenterte seg. Etter 64 minutter vant Aruna Dindane ballen bra på venstrekanten og spilte ballen videre til Kevin George Boateng som igjen la ballen til Kanu. Innbytteren flikket deretter ballen videre til Hreidarrson som utagbart satte ballen i lengste hjørne.

Laget fra sørkysten forsattte å rulle på etter dette og nok en gang var Kanu involvert da han spilte Boateng ledig på venstrekanten, men avslutningen var svak. Burnley virket skadeskutt etter dette og skapte lite fremover. Hjemmefansen begynte nå å tro på en sårt tiltrengt seier og kanskje også at laget deres skulle punktere kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og bønnene deres ble hørt. Etter 82 minutter fikk Pompey frispark på venstresiden og O´Hara la det vakkert inn i feltet. Der stod Dindane helt umarkert headet ballen ned i bakken og opp i nett-taket. Lettet kunne han konstatere at han gjorde opp for straffemissen.

Før resten av denne runden er ferdigspilt har dagens seier sørget for at Portsmouth har kommet seg bort fra jumboplassen i Premier League.

Burnleys nordmann Christian Kalvness satt på benken hele kampen.