- Barn tvunget til å stjele i Bergen

<pBarn i 16-17-årsalderen fra Baltikum ble lokket til Bergen med løfter om jobb, men skal i stedet ha blitt presset til å stjele. Politiet kaller praksisen barneslaveri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): I løpet av noen måneder i høst er tre baltiske ungdommer i 16-17-årsalderen tatt på fersken under butikktyverier i bergensregionen.

Politiets teori går ut på at ungdommene er rekruttert i hjemlandet og sendt til Bergen for å drive med vinningskriminalitet.

- Utviklingen i høst er bekymringsfull. I de tre konkrete sakene har vi sterk mistanke om at menneskehandlere står bak. Det er svært alvorlig at mindreårige utnyttes til å drive med organisert kriminalitet, sier Rudolf Christoffersen, jurist i spesialgruppen Exit i Hordaland politidistrikt, til Bergens Tidende.

Den nystartede gruppen jobber med sex-kjøp-, hallik- og menneskehandelsaker.

På grunn av utviklingen i høst har Exit bestemt seg for å sette inn støtet mot det de kaller «en moderne form for barneslaveri».

- De tre sakene vi har kommet over gir ikke grunnlag for å snakke om noen trend. Men ut fra erfaringene i andre europeiske land, er det grunn til å tro at det er flere slike saker. Vi vil bruke en del ressurser på å bekjempe utviklingen, slik at dette fenomenet ikke får fotfeste i Bergen, sier Christoffersen.

Personvernpolicy