Snudde Sverige på hodet

Snudde Sverige på hodet
Snudde Sverige på hodet
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSe første del av ABC Nyheters TV-intervju med hele Nordens Håkan Hellström. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SE VIDEO i det store vinduet over teksten.

(ABC Nyheter/Göteborg) I fjor sommer dro redaktør Herman Berg og undertegnede til Peace & Love festivalen i Borlänge, Sverige for å sjekke ut følgende band: Eldkvarn, Thåström, Waterboys, Sex Pistols og Håkan Hellström. De to sistnevnte var headlinere på henholdsvis fredag og lørdag.

Og tro meg. Det er ingen tvil om hvem som gikk av med seieren. Johnny Rottens promping, skriking og besvergelser falt til bakken som en sekk med pottiter, sammenlignet med Håkan Hellströms tilstedeværelse og positive energi. Hellström og hans kompiser feide kort og godt Pistols av banen.

Sjeldent har 30 000 svenske og to norske hjerter slått så høyt og så taktfast samtidig.

(Les God save Håkan her)

Da ABC Nyheter for en tid tilbake fikk vite at Hellströms konsert på årets Peace & Love-festival var festet på tape, var vi raskt ute med en forespørsel om et intervju med hovedpersonen selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og for noen dager siden satt ABC Nyheters TV-sjef Anders Lindstad og undertegnede og ventet i rom 133 på hotell Êggers i Göteborg. Lite visste vi da vi ankom hotellet at Håkan Hellström hadde brukt nettopp rom 133 da han spilte inn videoen til sin første sang noensinne, «Känn ingen sorg för mig Göteborg». Låta som snudde Sverige på hodet og fikk svenskene, og etterhvert hele Norden, til å danse.

Det føltes litt som om Gud hadde kjørt oss i en Limousin til stedet der fenomenet Håkan Hellström våknet til liv for første gang.

Nesten 10 år senere satt Håkan, Anders og jag på det magiske rommet og snakket om Håkans nye livedvd, kontrastene mellom hverdagen og scenelivet, inspirasjonskilder og hvordan det hele startet en gang i det herrens år 2000.

På rom 133.

Noe du kan få være med på om du trykker på SE VIDEO i det store vinduet over teksten.