Tre livvakter permittert etter glipp i Det hvite hus

<pSecret Service har permittert tre agenter etter at et ektepar snek seg inn under en gallamiddag i Det hvite hus.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama hadde rullet ut den røde løperen for å beære Indias statsminister Manmohan Singh med en gallamiddag under statsbesøket i forrige uke. Men det verken Singh, Obama eller Secret Service visste, var at to ubudne gjester, ekteparet Michaele og Tareq Salahi, hadde sneket seg inn og vandret blant de prominente gjestene.

Opptrinnet har fått stor oppmerksomhet i USA, og torsdag måtte Secret Service-sjefen Mark Sullivan forklare seg i Kongressen.

– Vi gjorde en feil. I måten vi jobber på, kan vi ikke tillate oss å gjøre feil, sa en beklagende Sullivan.

Secret Service har nå pekt ut tre livvakter som kan lastes for at ekteparet klarte å ta seg gjennom sikkerhetssjekkene. De tre er foreløpig permittert med lønn.

Inne i Det hvite hus fikk ekteparet Salahi hilse på president Obama, og senere la paret ut bilder på Facebook av seg selv sammen med visepresident Joe Biden, stabssjef Rahm Emanuel og flere andre notabiliteter. Selv uniformerte vakter lot seg avbilde sammen med dem.

Ifølge Secret Service-sjef Sullivan var Barack Obama aldri i fare, fordi de ubudne gjestene hadde blitt undersøkt med et såkalt magnetometer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus