Stoltenberg: – Masse ulike avgifter i Norge

Stoltenberg: – Masse ulike avgifter i Norge
Stoltenberg: – Masse ulike avgifter i Norge

<pStatsminister Jens Stoltenberg (Ap) kan ikke love fullt avgiftsfritak for alle mulige varianter av det som kalles miljøvennlig drivstoff.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Stortingets muntlige spørretime onsdag ville Frps Ketil Solvik-Olsen vite hva slags forutsigbarhet framtidige produsenter av alternativt drivstoff kan regne med i Norge.

– Det er et grunnleggende prinsipp at forurenser skal betale. Det har mange regjeringer holdt seg til, svarte statsministeren.

Han kunne imidlertid love at det drivstoff som ikke bidrar til CO2-utslipp, for eksempel biogass, heller ikke får noen CO2-avgift.

Høyres Nikolai Astrup ville gjerne vite når det er planlagt avgifter på drivstoff som elektrisitet, biogass og bioetanol, også med henvisning til forutsigbarhet for investorer.

– Det er jo ikke slik at det enten er en spesiell CO2-avgift eller ingen avgift i det hele tatt. Det en masse ulike avgifter i Norge. Elbiler betaler ikke CO2-avgift av den enkle grunn at de ikke har utslipp. Men de betaler elavgift og moms. Det er også avgifter. Drivstoff skal ha en avgift i henhold til den forurensning det skaper, slo statsministeren fast. (©NTB)

Personvernpolicy