Frankrike ikke seedet

<p><strong>USEEDET: </strong>Frankrike og Thierry Henry ble ikke seedet til neste årets fotball-VM. (Foto: Scanpix). </p>
USEEDET: Frankrike og Thierry Henry ble ikke seedet til neste årets fotball-VM. (Foto: Scanpix).

<pFrankrike ble ikke seedet og kan risikere å havne sammen med lag som Brasil og Spania i gruppespillet i sommerens VM-sluttspill i fotball.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cape Town (NTB-AP): Vertsnasjonen Sør-Afrika er seedet og vil bli plassert i gruppe A slik at de kan spille åpningskampen i mesterskapet.

De andre lagene som ble seedet på nivå 1 er Brasil, Spania, Nederland, Italia, Tyskland, Argentina og England. De ble seedet på bakgrunn av oktober-rankingen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og tidligere VM-prestasjoner.

Frankrike ble verdensmester i 1998 og tok sølv i 2006, men de slet med å kvalifisere seg til årets sluttspill. De måtte igjennom playoffkamper mot Irland der en hands av Thierry Henry hjalp dem til sluttspillet.

FIFAs generalsekretær Jerome Valcke avviser at Frankrike ble «straffet» og ikke seedet på grunn av kontroversene som handsen til Henry førte med seg.

– Nederland (som kvalifiserte seg fra Norges gruppe) gjennomførte en strålende kvalifisering, i likhet med Spania vant de alle sine kamper, sa Valcke.

Hvilke lag som havner i gruppe med hvem blir avgjort under fredagens trekning i Sør-Afrika. FIFAs Valcke skal lede den TV-sendte trekningen sammen med den sørafrikanske skuespilleren Charlize Theron. (©NTB)

Personvernpolicy