Meny

Ber USA ta større hensyn til sivilbefolkningen

Human Rights Watch ber amerikanerne gjøre mer for å beskytte sivilbefolkningen i Afghanistan. Foto. REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA må ta større hensyn til sivilbefolkningen i Afghanistan og slå ned på krigsherrene i landet, mener Human Rights Watch.

– Det fins ikke noe magisk tall for hvor mange amerikanske soldater som må til for å bringe sikkerhet i Afghanistan, sier menneskerettsorganisasjonens Afghanistan-ansvarlige, Rachel Reid.

– Det som betyr noe, er hva soldatene skal gjøre der og hvordan de kan styrke den langsiktige strategien for å bedre afghanernes menneskerettigheter, sier Reid.

Human Rights Watch er dypt bekymret for at sivilbefolkningen i økende grad skal havne i kryssild når vestlige soldater skal jakte på Taliban.

Menneskerettighetsorganisasjonen er også bekymret over at president Hamid Karzai har gjort lite eller ingenting for å slå ned på krigsherrene i landet, men i stedet invitert dem med i regjeringen.

– Skal man forbedre styret og respekten for loven i Afghanistan, forutsetter dette en klar strategi for å bekjempe korrupsjon, fjerne krigsherrene og stille overgriperne til ansvar, heter det i en kunngjøring fra Human Rights Watch. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus