– Sanksjoner mot Iran vil ikke virke

<pInternasjonale sanksjoner mot Iran har ikke noe for seg og vil ikke virke, sier president Mahmoud Ahmadinejad.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjoner vil ikke få Iran til å gi opp atomprogrammet sitt, understreker Ahmadinejad og advarer mot militære reaksjoner mot landet.

– Sanksjoner vil ha ingen virkning. Angripere vil angre sine handlinger så snart de setter fingeren på avtrekkeren, advarte han i et TV-intervju tirsdag.

Den iranske presidenten avviser også advarsler fra Vesten om at Iran kommer til å bli isolert dersom landet ikke retter seg etter de internasjonale kravene.

– De trenger oss mer enn vi trenger dem. Det er psykologisk krigføring, og det er umulig å isolere Iran, mener han.

Både Russland og Kina stemte for da Det internasjonale atomenergibyrået IAEA fredag vedtok en resolusjon som krever at Iran stanser all anriking av uran. Resolusjonen vakte skarpe reaksjoner i Iran.

– Russland gjorde en feil. De har ingen nøyaktig analyse av dagens verdenssituasjon, sa Ahmadinejad tirsdag.

Iran reagerte på vedtaket med å kunngjøre at landet planlegger å bygge ti nye anrikningsanlegg for uran. IAEA sier byrået ikke er informert om planene, mens Ahmadinejad mener Iran ikke trenger å opplyse om planene så lenge iranerne ikke tar i bruk importert teknologi.

– Gjennom mediene har byrået hørt om Irans kunngjøring om å bygge flere anrikningsanlegg, sa en talsperson for IAEA tirsdag.

– IAEA ønsker en oppklaring fra Iran om hvilke planer de har. (©NTB)

Personvernpolicy