Dette er en av verdens mest berømte plasser

Dette er Markusplassen i Venezia - for tiden dekket av vann. (Foto: Scanpix)
Dette er Markusplassen i Venezia - for tiden dekket av vann. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFlom i Venezia. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent halvparten av Venezia, deriblant den kjente Markusplassen (Piazza San Marco) står nå under vann, etter at vannstanden i byen har steget med 1,3 meter.

Det er ifølge offisielle kilder en kombinasjon av lavtrykk og naturlig høyvann, skriver AFP.

Myndighetene advarer mot at vannstanden kan øke ytterligere, dersom det kommer mye regn i desember. Vannet kan da stige til drøyt 1,5 meter over normal vannstand.

Kafélivet blir ikke helt det samme under flommen. (Foto: Scanpix)Kafélivet blir ikke helt det samme under flommen. (Foto: Scanpix)

Derfor settes det opp planker som provisoriske gangveger rundt omkring i byen.

Ikke mindre enn 50 ganger opplevde Venezia flom mellom 1993 og 2002. Fenomenet, som kalles Acqua Alta, tok vannet 1,5 meter over normalstanden for et år siden.

Det verste tilfellet av flom opplevde byen i 1966, da vannstanden var nesten to meter over det normale. Da ble det store skader på byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezia er truet av økt havnivå. I 2007 advarte UNESCO mot at Venezia var en del av verdensarven som er truet av klimaforandringene.

Her har de satt opp små stillaser som folk kan gå på. (Foto: Scanpix)Her har de satt opp små stillaser som folk kan gå på. (Foto: Scanpix)

Flommen skaper problemer for innbyggerne i Venezia, som må bygge provisoriske gangveger for å holde seg tørre. (Foto: Scanpix)Flommen skaper problemer for innbyggerne i Venezia, som må bygge provisoriske gangveger for å holde seg tørre. (Foto: Scanpix)