Meny

Frp vurderer forbud mot slør og bønnerop

Frps Per Willy Amundsen, mener Norge bør se mot Sveits. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge må «sette grenser for islam», mener Frps Per Willy Amundsen. Han sier forbudet mot minareter i Sveits, og debatten om slør, viser at Europa er i ferd med å våkne.

Amundsen, som er innvandringspolitisk talsmann i Frp, mener ikke at forbud mot minareter nødvendigvis er veien å gå. Men han kaller avgjørelsen i Sveits for spennende, skriver Dagsavisen.

– Jeg synes det er et interessant utgangspunkt for en større debatt som vi har i hele Europa, som handler om å sette grenser for islam. Den har vi også tidvis sett her i Norge, for eksempel med hensyn til bruk av hijab, sier Amundsen.

Amundsen er åpen for at man innfører et forbud mot heldekkende slør.

– Vi har foreløpig ikke fremmet forslag om forbud mot heldekkende slør i Norge. Men vi følger debatten tett, og avhengig av hva som skjer i Frankrike og Danmark, ser jeg ikke bort fra at det kan skje, sier Amundsen.

Frp har tidligere foreslått at også bønnerop burde forbys i Norge, men i stedet ble resultatet en støygrense.

Ola Borten Moe, innvandringspolitisk talsmann for Senterpartiet, sier klart nei til minaretforbud her i landet. Han mener det er i strid med både grunnloven, religionsfriheten og menneskerettighetene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus