Trebarnsfar drepte bekjent med narkosprøyte

<p43-åring drepte bekjent for å rundstjele ham. Nå er han dømt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det var i november 2008 at 43-åringen fra Oslo drepte en bekjent (38) med en narkotikasprøyte.

Mannen, som er trebarnsfar, er nå dømt i Oslo tingrett til 13 års fengsel.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett har 43-åringen forklart at han er mangeårig bruker og selger av narkotika. I forbindelse med et salg ble han med 38-åringen hjem til en leilighet i Bogstadveien i begynnelsen av november 2008.

Den bekjente kom aldri ut igjen.

Oslo tingrett har funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at 43-åringen satte minst to sprøyter med heroin i 38-åringen, med den hensikt at mannen skulle dø. Deretter tømte 43-åringen leiligheten for alt av verdisaker.

Selv mener 43-åringen han og den bekjente satte flere skudd med heroin og amfetamin. Han har innrømmet at han drepte 38-åringen, men hevder det skjedde etter at han selv var blitt slått. Ifølge egen forklaring slo han 38-åringen til døde.

Det stemmer imidlertid ikke overens med rettens oppfatning.

"På bakgrunn av bevisførselen under hovedforhandlingen finner retten hevet over enhver rimelig tvil at tiltalte forsettlig tok livet av fornærmede ved å tilføre ham heroin. Videre finner retten hevet over enhver rimelig tvil at formålet med drapshandlingen var å lette andre forbrytelser, nemlig for lettere å kunne stjele og/eller ved andre forbrytelser få tilgang til verdier som tilhørte fornærmede", heter det i dommen.

Retten har lagt mye vekt på forklaringen fra et vitne som 43-åringen snakket på telefon med etter drapet. Det var ingen vitner til hendelsen.

38-åringen ble funnet av politiet den 30. november, under en haug med klær. Da hadde flere av beboerne klaget over vond lukt fra leiligheten.

Den 13. januar ble 43-åringen pågrepet. Han ble først mistenkt fordi han hadde blitt observert utenfor leiligheten i Bogstadveien i midten av november. Da hadde han en bag over armen, og hevdet han hadde besøkt en bekjent.

Den samme natten kjørte politiet mannen hjem til hospitset han bodde på, mistet han en kontoutskrift med 38-åringens navn. I dommen heter det at 43-åringen ble pågrepet blant annet på denne bakgrunn. Han har siden sittet varetektsfengslet.

Da dommen falt sent forrige uke, tok 43-åringen betenkningstid.

- Vi har ikke bestemt oss for om vi skal anke eller ikke. Vi skal diskutere dette grundig. Jeg vil ikke utelukke en anke, men det er min klient som skal ta den endelige avgjørelsen, sier mannens forsvarer Truls Dramer til ABC Nyheter.

Han setter spørsmålstegn ved bevisene som legges til grunn i dommen, og mener det var flere tvilsomme momenter i saken. Blant annet reagerer han på at vitneforklaringen til en som ikke engang var til stede vektlegges så kraftig.

- Jeg synes at de kanskje har stilt for lave krav til bevisene når de har funnet ham skyldig i forsettlig drap, utført for å stjele fra avdøde, sier Dramer.

43-åringen ble også dømt til å betale erstatning på tilsammen 100.000 kroner til 38-åringens søsken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus