Fotball-VM kan bli utvidet

<p><strong>OMDISKUTERT:</strong> Frankrike har akkurat utlignet til 1-1 og irene reagerer med vantro. Thierry Henrys hands ble godkjent av den svenske dommeren. (Foto: Scanpix). </p>
OMDISKUTERT: Frankrike har akkurat utlignet til 1-1 og irene reagerer med vantro. Thierry Henrys hands ble godkjent av den svenske dommeren. (Foto: Scanpix).

<pIrland trygler om en VM-plass etter at Thierry Henry handset Frankrike videre. FIFA-president Sepp Blatter skal se på saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Det irske fotballforbundet skal ha bedt FIFA om å få være med i fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer.

Ifølge Sky Sport bekrefter FIFA-president Sepp Blatter dette i dag.

- Vi fikk besøk av en delegasjon fra Ireland som naturligvis ikke var veldig glad for det som har skjedd. De vet at kampen (mot Frankrike red. anm) ikke kan spilles om igjen og at dommeren beslutning er endelig.

- De har ikke bedt om noen sanksjoner for verken dommeren eller spillere, men de har ydmykt spurt om de kan få bli lag nummer 33 i VM, sier Blatter i dag.

Han utelukker ikke at irene får være med, men sier at da må også en annen nasjon «få tilbud» om VM-plass.

- Jeg vil ta dette opp med eksekutiv komiteen, men dersom vi tillater det så må vi også ta med Costa Rica.

Irland følte seg snytt for en VM-plass etter at franske Thierry Henry helt klart handset i forkant av Frankrikes1-1-mål i returkampen i play off-spillet i Paris i midten av november. Den svenske dommerne Martin Hansson godkjente målet til stor fortvilelse fra både irske spillere og fans.

TV-bildene viste i etterkant at Barcelona-spissen to ganger var borti ballen med hånda før han serverte lagkompis William Gallas ballen. Gallas kunne bare sette hodet til og scoringen sendte franskmennene til Sør-Afrika neste sommer.

Thierry Henry la etter kampen ikke skjul på at han hadde tatt med seg ballen med hånda og mente at det mest rettferdige var kampen ble spilt på nytt.

Disse lagene er klare for VM:

Europa (13 plasser): Nederland, England, Spania, Tyskland, Danmark, Serbia, Italia, Sveits, Slovakia, Hellas, Slovenia, Portugal, Frankrike.
Asia (4 plasser): Australia, Japan, Sør-Korea, Nord-Korea.
Afrika (6 plasser): Sør-Afrika (vertsnasjon), Ghana, Elfenbenskysten, Nigeria, Kamerun, Algerie.
Sør-Amerika (5 plasser): Brasil, Paraguay, Chile, Argentina, Uruguay.
Concacaf (3 plasser): USA, Mexico, Honduras.
Oceania (1 plass): New Zealand.
• Totalt er 32 nasjoner kvalifisert til sluttspillet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus