En (u)skikkelig drømmejobb?

NY JOBB? Leeds Universitet har nå ute en ny stillingsannonse om en noe spesiell forskerjobb. (Foto: Colourbox / Faksimile)
NY JOBB? Leeds Universitet har nå ute en ny stillingsannonse om en noe spesiell forskerjobb. (Foto: Colourbox / Faksimile)

<pUniversitetet i Leeds ønsker forsker til å studere stripping, men møter kraftig motbør.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

300.000 kroner for å forske på strippere. Det er tilbudet universitetet i Leeds nå kommer med til forskere på jakt etter ny jobb.

Det er avdelingen for sosiologi og sosialpolitikk som nå ønsker seg en ny forsker, skriver Sunday Mirror.

Prosjektet har fått navnet "The rise and regulation of lap dancing and the place of sexual labour and consumption in the night time economy".

Altså skal man forske på veksten i, og reguleringen av, stripping. I tillegg skal man undersøke det seksuelle arbeidet og forbrukets plass i utelivbransjens økonomi.

Studien har som mål å finne ut av hvem som blir strippere, hvordan arbeidsforholdene er og hvordan veksten i bransjen har vært.

Prosjektet er finansiert av staten, og den nye forskeren må forberede seg på intervjuer med 300 strippere i to byer nord i England.

Men du må ikke være naken innenfor området det forskes på. Det understrekes at man må ha tidligere erfaring i forskning på sexindustri for å få jobben.

Ikke alle er like fornøyde med at staten bruker disse pengene på sexforskning.

- Dette er den ultimate ikke-jobben, og vil både irritere og forvirre skattebetalerne, sier Susie Squire i Skattebetaleralliansen i Storbritannia.

Hun mener forskerstillingen er strippet for relevans.

- Dette er kanskje en drømmejobb for noen menn, men det er bare bortkastet, og et mareritt for oss vanlige mennesker som betaler for det, sier Squire.

Personvernpolicy