Refsdal: – Ikke min kidnapper som skal være drept

Opprørslederen Dawran og fire av hans menn skal ha blitt drept i et Nato-angrep.  Pål Refsdal avviser at dette var hans kidnappere .
Opprørslederen Dawran og fire av hans menn skal ha blitt drept i et Nato-angrep.  Pål Refsdal avviser at dette var hans kidnappere .

<pFrilansjournalist Pål Refsdal avviser at han ble bortført av en Taliban-leder som nå hevdes å være drept i et NATO-angrep i Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i den østlige Kunar-provinsen opplyser at opprørslederen Dawran og fire av hans menn ble drept i angrepet.

Ifølge TV 2 var det Dawran som kidnappet den norske journalisten i begynnelsen av november, men dette avvises av Refsdal selv.

– Det var ikke Dawran som bortførte meg, men Omar, som står lavere i kommandohierarkiet. Dawran var tvert imot sentral i å få meg frigitt, sier Refsdal til VG.

En slektning av Dawran bekrefter at familiebostedet hans er blitt bombet, men benekter politiets påstand om at Taliban-lederen selv ble drept. Slektningen hevder overfor nyhetsbyrået AFP det var to av opprørslederens sønner og to naboer som mistet livet i angrepet torsdag.

– Hvis noen av Dawrans barn er drept, beklager jeg det sterkt. Jeg så ham sammen med en sønn på tre år og en datter på rundt fem. Dawran er høyt respektert og blant de mer moderate innen Taliban. Jeg har selv opplevd at han har forhindret angrep på afghanske styrker, ut fra tanken om at alle afghanere engang må leve sammen i fred. Men overfor USA er han svært aggressiv, sier Refsdal.

Han arbeidet med en dokumentarfilm da han ble bortført i Kunar-provinsen 5. november. En uke senere ble han satt fri. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus