Svindals første poeng for sesongen

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Manuel Osborne-Paradis på vei mot seier i super-G-rennet i Lake Louise søndag. (Foto: Mike Blake, SCANPIX/Reuters)</font>
Manuel Osborne-Paradis på vei mot seier i super-G-rennet i Lake Louise søndag. (Foto: Mike Blake, SCANPIX/Reuters)

<pAksel Lund Svindal kjørte inn til sine første verdenscuppoeng for sesongen, men havnet utenfor topp ti i super-G-rennet i Lake Louise.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadiske Manuel Osborne-Paradis kjørte inn til seieren. Han trengte 1.32,93 minutt ned bakken og seiret foran østerrikerne Benjamin Raich og Michael Walchhofer.

– Wow! Var det noen som ventet dette? Jeg gjorde det ikke, sa Osborne-paradis.

– Jeg tror bookmakerne tjente masse penger i dag, for ingen har vel satset på meg.

Svindal har slitt med en skade i leggen og sto derfor uten verdenscuppoeng før søndagens renn. Nero-løperen kjørte som nummer 20 og var 1,15 sekunder bak Osborne-Paradis. Det holdt til 14.-plass.

Kommer tilbake

– Jeg hadde den røde trøyen som vinner av super-G-cupen sist sesong, men mistet den til Manny (Osborne-Paradis) i dag. Jeg kommer tilbake for å kjempe om den (trøya), skrev Svindal på sitt nettsted aksellundsvindal.com.

– Det er alltid morsomt når løpere vinner renn på hjemmebane, slik Manny gjorde her, la Kjeller-gutten til.

Canada fikk tre mann blant de fem beste, for Erik Guay og Robbie Dixon ble nummer fire og fem. Likevel var det et stygt skår i gleden.

Like før Svindal skulle kjøre, ble rennet stoppet en liten stund fordi utforverdensmester John Kucera falt stygt. Han ble fløyet til sykehus. Canadiske lagledere frykter at han har brukket leggbeinet, to og en halv måned før OL på hjemmebane.

– Stinker

– Det ble også en trist dag for canadierne ettersom deres antatt beste løper John Kucera ble skadd. Ryktene sier at det er brudd i skinnebeinet. Det stinker, skrev Svindal.

Kjetil Jansrud kjørte fra startnummer 63, men gjorde det godt og sikret seg poengplass. Han ble nummer 26. Jansrud var 2,08 sekunder bak Osborne-Paradis.

Lars Elton Myhre kjørte inn til 40.-plass, 2,66 sekunder bak vinneren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus