Kruttsterkt av Chelsea

SENTRALE: Ahsley Cole la opp til to mål, mens Didier Drogba scoret to da Chelsea tok en meget sterk seier på Emirates stadium søndag. Foto: Scanpix.
SENTRALE: Ahsley Cole la opp til to mål, mens Didier Drogba scoret to da Chelsea tok en meget sterk seier på Emirates stadium søndag. Foto: Scanpix.

<pChelsea befestet sin posisjon som den desiderte favoritten til ligagullet i England da de slo Arsenal 3-0 på Emirates søndag. To nærmest identiske mål rett før pause ble avgjørende. Som punktum vartet Drogba også opp med et nytt kunstmål. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARSENAL-CHELSEA 0-3:

(ABC Nyheter) Didier Drogba og et selvmål av Thomas Vermaelen skilte lagene til slutt, og dermed er Chelsea hele 11 poeng foran Arsenal på tabellen.

Det var Premier Leagues gjerrigste forsvar som kom på besøk til ligaens mestscorende lag på Emirates søndag ettermiddag. Arsenal startet best og spilte fin fotball, men noen store sjanser ble det ikke.

Stor sjanse fikk imidlertid Chelsea etter 18 minutters spill. Lampard spilte en flott stikker gjennom til Anelka, men han fikk ikke avsluttet ordentlig mot Manuel Almunia. Sagna hadde en solid arm rundt Chelsea-spissen i situasjonen og bortelaget ble trolig snytt for straffe.

To identiske scoringer

Etter dette tok Arsenal noe over igjen, men skudd fra Nasri og gode initiativ fra Arsjavin var ikke nok til å true Petr Cech. Det var i det hele tatt lite sjanser å rapportere om for noen av lagene før omgangen var 41 minutter gammel.

Tidligere Arsenal-spiller Ashley Cole ble buet på konstant av Arsenal-fansen, men fikk en herlig revansje da han la et lavt innlegg inn foran kassen fire minutter før halvtid. Der ventet Dider Drogba og styrte ballen på utsøkt vis i mål via både tverrligger og stangen helt oppe i hjørnet.

Fire minutter senere var det et nesten identisk mål som sørget for 2-0. Cole la på ny inn fra venstre, men denne gangen traff han Vermaelen som satte ballen i eget mål via tverrligger, i samme kryss som Drogba gjorde like før.

Frisk start av Arsenal

Arsenal hadde en formidabel oppgave foran seg, men de var uhyre nære en redusering tidlig i andre omgang. Først fikk både Eduardo og Arsjavin gode skuddmuligheter som ble blokkert. Den høye returen falt ned på femmeteren og Eduardo slo Cech i duellen med et høyt spark. Arsjavin scoret, men dommer Andre Marriner annulerte for angrep på keeper fra Eduardo.

Hjemmelaget forsøkte videre, men Chelsea dominerte totalt i luftrommet foran eget bur, og John Terry trådte fram med noen solide involveringer når det var nødvendig for å stoppe de kvikke Arsenal-føttene.

I den andre enden hentet Almunia fram en fantomredning da et skudd traff Lampard og endret retning. Keeperen var solid og på plass. Lampard var på farten igjen et snaut kvarter før slutt, men Almunia var på ny på plass og hindret den engelske midtbanestjernen å avslutte.

Fantastisk Drogba-punktum

Etter 86 minutter var det igjen klart for et magisk øyeblikk fra Didier Drogba. Chelsea fikk frispark på 20 meter og ivorianeren klinket til med innsiden av foten. Likevel føk ballen med en enorm kraft inn i Almunias lengste hjørne. Det var et kunstmål av spissen og hans 11. for sesongen i Premier League.

Da ga Arsenal fullstendig opp og de fikk lite til mot slutten. Det gjerrigste forsvaret i serien holdt buret rent på ny, og Chelsea ser kolossalt sterke ut på toppen av tabellen.

Personvernpolicy