17-åring varslet trolig selv om drapet på faren

<div>En 17 år gammel gutt er pågrepet for drap på sin far i et bolighus  nord for Hønefoss natt til søndag. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX</div>
En 17 år gammel gutt er pågrepet for drap på sin far i et bolighus  nord for Hønefoss natt til søndag. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX

<pDen 17 år gamle gutten som er siktet for forsettlig drap på sin 56-år gamle far i Hønefoss, ringte trolig selv og varslet politiet om drapet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut til boligen på Haldenjordet i Hønefoss etter meldinger fra naboer om husbråk. Før patruljen nådde fram, mottok 112-sentralen et anrop fra en person som fortalte at en mann var død.

– Vi har ennå ikke klart å identifisere hvem det var som ringte, men siden vi bare kjenner til at sønnen og faren var i boligen, går vår teori ut på at sønnen selv ringte og fortalte at faren var død, sier politiinspektør Bjørn Erik Sem-Jacobsen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Da patruljen kom fram, fant de 56-åringen død i boligen. Hans 17-årige sønn, som også befant seg i leiligheten, ble pågrepet og mistenkt i saken.

17-åringen er siktet for forsettlig drap på faren. Han er lagt inn på psykiatrisk sykehus.

– Drept med kniv

Politiet har ingen mistanke om andre gjerningsmenn.

– Det har tydeligvis vært en uoverensstemmelse med faren som har medført en krangel mellom dem. Det var ingen andre i leiligheten da det skjedde, sier Sem-Jacobsen.

Politiet mener avdøde er drept ved bruk av en skarp gjenstand, trolig en kniv.

17-åringen ble pågrepet uten dramatikk da patruljen ankom. Han er foreløpig ikke avhørt.

– Han er undersøkt av lege og er nå innlagt på psykiatrisk sykehus. Avhør av ham vil bli fortløpende vurdert med hensyn til hans psykiske tilstand, sier politiinspektøren.

17-åringen vil bli begjært varetektsfengslet mandag eller tirsdag.

Skal vurderes av leger

17-åringen skal etter hvert gjennom en judisiell vurdering for å få fastslått om han er strafferettslig tilregnelig. Hans forsvarer, Annie Braseth, sier til NTB at hun føler hennes klient blir godt ivaretatt.

– Jeg har snakket med ham kort i dag og er glad for at han får psykiatrisk oppfølging. Vi har foreløpig ikke diskutert skyldspørsmålet eller snakket med politiet om det, sier Braseth til NTB.

En venn av 17-åringens far hevder overfor TV 2 at faren flere ganger den siste tiden har vært i kontakt med politi og helsevesen med bekymringsmeldinger om sin sønn. Politiet avviser at de har blitt kontaktet .

– Vi har ikke fått noen henvendelser om dette. En slik henvendelse ville blitt logget, og det finnes ingen oppføringer i vår logg om dette, sier Sem-Jacobsen.

Legevaktsjef Karin Møller ved Ringerike interkommunale legevakt opplyser at de nå vil gå nærmere inn på hva som har skjedd og om noe kunne ha blitt gjort annerledes.

Naboer avhørt

Politiet på sin side har vært i kontakt med kommuneoverlegen for å få klarhet i om helsevesenet er blitt kontaktet, men har verken fått dette bekreftet eller avkreftet, som følge av taushetsplikten.

Nordre Buskerud politidistrikt har avhørt flere naboer om saken og fikk søndag bistand av Kripos til å etterforske hendelsen. Den avdøde 56-åringen vil bli sendt til rettsmedisinsk obduksjon. (©NTB)

Personvernpolicy