Spurs opp på tredje

LIKE LANGT: Gabriel Agbonlahor (t.v.) og Niko Kranjcar fikk ett poeng hver da Aston Villa og Tottenham spilte 1-1 i Premier League lørdag kveld. Foto: Scanpix.
LIKE LANGT: Gabriel Agbonlahor (t.v.) og Niko Kranjcar fikk ett poeng hver da Aston Villa og Tottenham spilte 1-1 i Premier League lørdag kveld. Foto: Scanpix.

<pAston Villa tok ledelsen, men fra halvtid og ut handlet det meste om Tottenham. De fikk til slutt sin utlikning og inntok dermed tredjeplassen i Premier League. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASTON VILLA-TOTTENHAM 1-1:

(ABC Nyheter) Tottenham vant uvirkelige 9-1 hjemme mot Wigan i forrige runde, men dro ut i en langt tøffere kamp da de møtte Aston Villa borte lørdag kveld. Sistnevnte lå tre poeng bak Spurs på tabellen før oppgjøret og det ble en fartsfylt og intens kamp mellom to lag som begge håper å ta seg inn blant topp fire inneværende sesong.

Bortelaget fikk kampens første mulighet etter fire minutter da Niko Kranjcar knallet til fra 17 meter, men Brad Friedel fikk opp hendene og slo til corner. Spurs startet friskest, men fire minutter senere måtte de se at Villa tok ledelsen.

Et innlegg ble headet mot mål, men stoppet av Benoit Assou-Ekotto på streken. Returen havnet hos Gabriel Agbonlahor som kjempet ballen i mål i duell med to Spurs-spillere.

Friedel i storform

Tottenham kom tilbake med to store sjanser ti minutter senere. Først kom forrige rundes femmålsscorer Jermain Defoe alene med Brad Friedel, men keeperen var mesterlig og reddet med en hånd. Midtstopper Michael Dawson hadde en tilsynelatende enkel jobb med å styre returen i mål, men avslutningen ble reddet på streken.

Det var en fartsfylt og underholdende omgang mellom to gode lag og like etter dobbelsjansen var målscorer Agbonlahor på farten igjen og skjøt utenfor fra 16 meter.

Minutter før halvtimen var spilt fikk Defoe en ny sjanse da han skjøt fra midten av feltet. Skuddet føk like over.

Det hele bølget fram og tilbake fram mot pause, men det sto 1-0 til vertene da lagene tok seg en liten hvil.

Spurs malte på

Fire minutter ut i den andre omgangen måtte Brad Friedel på ny dra fram en mesterlig redning. Kranjcar fikk en vanskelig ball på 25 meter og smalt til. Den svære amerikaneren reddet så lang han var til corner.

Tottenham styrte kampen og hadde ballen i 70 prosent av tiden under andre omgangs første kvarter. Samtidig lå Villa-forsvaret godt og Spurs spilte til tider på ekstremt små flater. Spesielt Carlos Cuellar gjorde en stor jobb i hjemmelagets midtforsvar.

John Carew ble veldig alene på topp for Villa, men hadde sine avslutninger med hodet før han ble byttet ut til fordel for Emile Heskey kvarteret før slutt.

På det samme tidspunkt scoret også Spurs, men målet ble korrekt annulert for hands på Jermain Defoe.

Fikk lønn for strevet

Det var opptakten til det som skulle komme etter 77 minutter da Tottenham fikk sin fortjente utlikning. Dawson fikk sin andre gode mulighet for dagen da han tok ned en ball i feltet og feide den opp i krysset til 1-1.

Etter scoringen var det fortsatt Tottenham som virket mest interessert i å angripe. Aaron Lennom ble passet godt på av Luke Young gjennom hele kampen, men tre minutter før full tid fikk han lagt inn. Defoe var en liten tå for kort og Villa klarerte.

På overtid var Villa nære på å stjele alle tre poengene på hjemmebane da Heskey stusset et innlegg like over Heurelho Gomes sin tverrligger.

Men de tre tilleggsminuttene passerte uten flere scoringer og kampen endte uavgjort 1-1.

Personvernpolicy