Ny bombe eksploderte

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Minst 39 mennesker døde da et russisk ekspresstog sporet av i Novgorod-provinsen fredag kveld. Myndighetene sa lørdag at det var snakk om et terrorangrep. Foto: REUTERS/SCANPIX</font>
Minst 39 mennesker døde da et russisk ekspresstog sporet av i Novgorod-provinsen fredag kveld. Myndighetene sa lørdag at det var snakk om et terrorangrep. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pEnda en bombe rystet stedet der et tog sporet av etter at en bombe eksploderte fredag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen av ble skadet, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer en talsmann for det russiske jernbaneverket.

Etterforskere fant lørdag fragmenter av en sprengladning på ulykkesstedet.

Lederen for den russiske sikkerhetstjenesten FSB, Aleksandr Bortnikov, har opplyst til president Dmitrij Medvedev at en bombe tilsvarende 7 kilo med sprengstoffet TNT eksploderte under toget.

Den andre bomben som gikk av skal ikke ha vært like stor.

- 18 fortsatt savnet

Ekspresstoget mellom Moskva og St. Petersburg sporet sent fredag kveld av i provinsen Novgorod. Flere vogner veltet, og minst 39 mennesker døde.

18 personer er fortsatt savnet, mens 95 er såret og er brakt til sykehus i området der de får behandling. Tilstanden for flere av de sårede skal være alvorlig.

- Terror

Russiske myndigheter slår fast at togavsporingen var et terrorangrep.

Like før avsporingen hørte vitner et høyt smell, og det ble oppdaget et hull på rundt 1 meter i diameter like ved skinnegangen.

Politiet har arrestert flere mulige terrorister i nærheten av ulykkesstedet, melder russiske medier ifølge NRK.

Fire av de 14 vognene i luksustoget fra Nevskij Express skal ha havnet utenfor skinnegangen. Det var rundt 660 personer om bord.

– To vogner veltet helt. Flere mennesker ble knust under vognene. Jeg hørte skrik, sier politimannen Andrej Abramenko som befant seg om bord i toget da ulykken skjedde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus