Rooney scoret hat-trick

HAT-TRICK: Wayne Rooney scoret tre mål da Portsmouth ble slått på bortebane lørdag. Foto: Scanpix.
HAT-TRICK: Wayne Rooney scoret tre mål da Portsmouth ble slått på bortebane lørdag. Foto: Scanpix.

<pManchester United slet mot et inspirert og velspillende Portsmouth i 45 minutter, men etter hvilen scoret Wayne Rooney to kjappe og avgjorde kampen. Få minutter før slutt scoret Ryan Giggs sitt Premier League-mål nummer 100 på frispark. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORTSMOUTH-MANCHESTER UNITED 1-4:

(ABC Nyheter) Da United tok ledelsen ved Wayne Rooney etter 24 minutter trodde mange løpet var kjørt, men Portsmouth utliknet og presset bortelaget omgangen ut. I andre omgang giret United imidlertid opp, scoret tre mål og kontrollerte inn tre poeng på Fratton Park.

Avram Grant tok nylig turen ned fra sportsdirektørstolen på Fratton Park da Paul Hart fikk fyken som manager i Portsmouth. Den tidligere Chelsea-sjefen Grant fikk sin ilddåp da Manchester United kom på besøk til byen i sør lørdag ettermiddag.

Portsmouth var best

Kampen startet rolig, men tok seg kraftig opp etter drøye ti minutter. Først kom Manchester United til en sjanse ved Paul Scholes. Ryan Giggs slo en corner fra høyre og ballen havnet hos en umarkert Scholes. Midtbanemotoren smalt til og ballen føk like over målet til Begovic.

Så tok plutselig hjemmelaget over. Dindane kjempet seg løs fra Vidic og kom alene med Kuszczak, men sisteskansen reddet glimrende. Samme mann testet skuddfoten minuttet etter, men avslutningen fikk utenfor.

Med kvarteret unnagjort var det Jamie O'Hara som skjøt fra distanse. Keeper Kuszczak måtte ut i full strekk for å gi til corner. Det var et friskt Portsmouth som viste seg fram i denne perioden, men det skulle ikke vare lenge før Premier Leagues bunnlag fikk seg en ny smell.

To straffespark før pause

Det var spilt i 24 minutter da Wayne Rooney ble felt av Pompey-kaptein Michael Brown og dommer Mike Dean blåste helt korrekt straffe. Rooney tok straffen selv og satt den sikkert forbi Begovic som gikk riktig vei.

Mange var spent på hvordan Portsmouth ville reagere på kalddusjen, men det så ikke ut til affisere dem nevneverdig. De gikk rett i angrep og Hreidarsson fikk en stor sjanse på hodet, men avslutningen var for svak.

Da kampen passerte halvtimen var det på ny klart for straffe, denne gang til Portsmouth. Jamie O'Hara slo et frispark inn i feltet, og assitentdommeren løftet flagget. Nemanja Vidic ble avblåst for holding i trøyen til en motstander og straffen var korrekt. Det var meget vanskelig å se, men en god avgjørelse fra mannen på linjen. Kevin Prince Boateng scoret sikkert og lagene var like langt.

Portsmouth kjempet, Man Utd scoret

Kampen levde til de grader nå og minutter etter kom hjemmelaget på en kjapp kontring. Dindane fikk et godt innlegg på hodet, men avslutningen gikk utenfor.

Manchester United kom tilbake med et nytt skremmeskudd fra Paul Scholes etter 40 minutter, men det knallharde skuddet gikk via Younes Kaboul og like utenfor. Det var det siste som var verdt å melde fra en fartsfylt og underholdende omgang på Fratton Park.

United kunne ikke være bekjent av det de gjorde de første 45 minuttene, og gikk ut i hundre fra start i den andre omgangen. Da tok det bare tre minutter å ta tilbake ledelsen. Ryan Giggs slo nydelig gjennom til Rooney som kom alene med Begovic som scoret sikkert til 2-1.

Bortelaget hadde giret opp og etter 54 minutter ga Piquionne bort et meget klønete straffespark til Ryan Giggs. Igjen gjorde Mike Dean rett da han blåste for kampens tredje straffespark, og igjen gjorde Wayne Rooney jobben da han fullbyrdet sitt hat-trick.

Mål nummer 100

Pompey viste en sterk moral og sto på videre. Dindane og Boateng fikk begge store muligheter, men ballen ville ikke inn. I andre enden av banen var Giggs livlig og sto bak mye av det bortelaget gjorde.

Og snaue fem minutter før full tid fikk Giggs uttelling for sin innsats. Han sendte et frispark flott rundt muren til Pompey og inn i hjørnet. Det var veteranens mål nummer 100 i Premier League, og en fin kroning av kampen for Manchester United. Dermed er presset på Chelsea før morgendagens kamp borte mot Arsenal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus