– Biodieselsaken ute av alle proporsjoner

Kristin Halvorsen innrømmet at biodieselsaken har svekket regjeringen. Foto: Scanpix
Kristin Halvorsen innrømmet at biodieselsaken har svekket regjeringen. Foto: Scanpix

<pNovember har ikke vært noen god måned for de rødgrønne, konstaterte SV-leder Kristin Halvorsen da hun åpnet partiets landsstyremøte lørdag</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når norsk politisk historie skal skrives, vil ikke november 2009 være den mest gloriøse i den rødgrønne historien, slo hun fast.

Halvorsen kom ikke nærmere inn på den interne politiske striden om biodieselavgiften.

– Denne saken er en viktig sak, men ute av alle proporsjoner. Den har satt andre viktige saker i skyggen, sa hun.

Hun mener at saken brukes av opposisjonspartiene for å skape splid mellom regjeringspartiene.

– Opposisjonen har ett eneste prosjekt: å få det rødgrønne flertallet til å sprekke slik at de kan øke sin egen innflytelse, sa Halvorsen.

Tøff kamp

Hun ba landsstyret være forberedt på tøff kamp i tiden som kommer, og regne med harde angrep fra det hun karakteriserte som «to sure damer», Siv Jensen og Erna Solberg.

– Erna og Siv kvitrer ikke. De klarer ikke å bygge noe eget felles alternativ til det rødgrønne prosjektet. Det eneste høyresiden er enige om, er en politikk som vil øke forskjellene, hevdet SV-lederen.

Hun sa at høyresidens eneste prosjekt er å få det rødgrønne flertallet til å sprekke. Ifølge Halvorsen er håpet en ren Ap-regjering som må kjøre slalåm i Stortinget.

– Det skal vi snyte dem for. Vi må avsløre hva Erna, Siv og Høybråten holder på med. Folk er tjent med et rødgrønt samarbeid og SV skal gjøre denne jobben, sa Halvorsen.

– Vinner slagene

SV-lederen rettferdiggjorde regjeringsdeltakelsen med å fortelle landsstyret om at partiet har gjennomslag.

– SV vinner stort sett alle miljøslagene. Uten SV ville det allerede vært åpnet for oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. Det ville ikke vært rensing av gasskraftverk og Vefsna ville ikke vært vernet. Norsk miljøpolitikk har en helt annen kurs i dag enn for fire år siden, sa hun.

Halvorsen minnet også om at det er 15 år siden den siste folkeavstemningen om EU.

– Så lenge det rødgrønne samarbeidet fortsetter, kommer ikke medlemskapsdebatten opp igjen, slo hun fast. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus